Сегашното правителство на Судан не контролира ситуацията в страната и

...
Сегашното правителство на Судан не контролира ситуацията в страната и
Коментари Харесай

ООН обяви загубата на контрол над страната от правителството на Судан

Сегашното държавно управление на Судан не управлява обстановката в страната и е изгубило доверието на прилежащите страни. Фолкер Пертес, специфичен представител на генералния секретар на Организация на обединените нации, началник на преходната задача на Организация на обединените нации за поддръжка в Судан, изрази това мнение през днешния ден. „ Така нареченото настоящо държавно управление в Судан загуби надзор над страната и доверието на страните от района “, сподели Пертес, представен от телевизионния канал Ал Джазира. Според него на неотдавнашна среща на Междуправителствената организация за развиване " нейните участници показаха страдание, че на срещата не участваха представители на суданската войска, а на държавното управление на Судан ".

Пертес счита, че решението на суданското държавно управление да му забрани влизането в страната " е повлияло на напъните на Организация на обединените нации за разрешаване на спора ". Той добави, че " единствено генералният секретар на Организация на обединените нации взема решение кой ще го съставлява в Судан ".

В края на май суданското държавно управление разгласи, че към този момент не има намерение да има връзки Пертес, след настояването на командващия суданската войска да откри опция на емисаря. В същото време кабинетът на министрите уточни, че задачата на Организация на обединените нации ще продължи да работи в страната както нормално, до момента в който не бъде определена опция за сегашния специфичен представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР