Сега винаги ще използвате този метод за приготвяне на месото! Често

...
Сега винаги ще използвате този метод за приготвяне на месото!
Често
Коментари Харесай

Да поръсите месото със сода за хляб преди готвене? Отлична идея!

Сега постоянно ще употребявате този способ за подготвяне на месото!

Често ли ви се случва да приготвяте месо, а то да се получава изсъхнало и твърдо?

Не е нужно да го приготвяте в комплицирани маринати – просто сложете месото в сода за самун и го оставете в хладилника за 3-5 часа.

Изплакнете го деликатно преди готвене. Месото ще стане доста меко и безусловно ще се топи в устата!

Как още може да употребявате елементарната сода за самун?

Тя е сурогат на бакпулвера. Измийте плодовете и зеленчуците със сода – по този начин те изцяло ще бъдат почистени от вероятни инфекции. 1 чаена лъжичка сода, добавена във вряла вода към пилето, ще форсира процеса на готвене. За да омекне фасула или боба, прибавете 1 чаена лъжичка сода в тенджерата. Миризмата на риба по ръцете ви ще изчезне, в случай че ги натриете със сода. Омлетът ще бъде по-пухкав, в случай че добавите половин чаена лъжичка сода на всеки три яйца. Намалява киселинността на ястия с домати. Добавете им сода.

Содата е един от най-хубавите артикули за разчистване.

Изсипете чаша сода в тоалетната, оставете за един час, по-късно изплакнете и пуснете водата. Използвайте я за разчистване на мивката, душа, ваната, плочките. Смесете содата с вода и напръскайте прозорците и огледалата, с цел да ги почистите. Содата отстранява мазнините от тенджерите и тиганите! Почистете килима – сложете от содата върху петната и я оставете да стои няколко часа (или цялата нощ). След това просто я почистете с прахосмукачката. Добавете от содата в пералнята. В резултат на това прането ще бъде по-чисто. Пастата от вода и сода съвършено почиства металните повърхности. Содата почиства обувките и отстранява неприятния аромат. Содата всмуква безусловно всички неприятни миризми. Перфектно почиства хладилника, микровълновата печка, фурната и другите кухненски уреди.

Вижте още: Проблеми в бита, с които солта може елементарно ще се оправи

Може да измиете бутилките, които планирате да употребявате още веднъж. Содата отпушва канализацията. Изсипете я в мивката и я оставете да престои за няколко часа. След това изплакнете с течаща вода. Почиства бижутата идеално.
Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР