Сега повече от всякога са важни всички мерки. Това заяви

...
Сега повече от всякога са важни всички мерки. Това заяви
Коментари Харесай

Защо се увеличават заразените с коронавирус

Сега повече от всеки път са значими всички ограничения. Това съобщи пред Българска национална телевизия вирусологът към Българска академия на науките проф. Радостина Александрова. Тя акцентира, че освен това съревнование с вируса е доста значимо да продължи всеобщото имунизиране.

Тя разяснява още, че са комплекси аргументите за увеличението на случаите със инфектирани.

" Първо, това, че към момента нямаме групов имунитет, т.е., има хора, които са чувствителни към вируса, огромна група хора и това е в целия свят. Новите разновидности, които се популяризират много по-успешно. И може би това, че някои от нас към този момент са се поуморили от ограниченията и така нататък, само че не трябва да забравяме, че вирусът не се е уморил и да продължаваме да ги съблюдаваме доста прецизно ", изясни проф. Александрова.

По думите й английският вид се е появил в края на предходната година. Има 17 разновидности, за някои от които знаем какво вършат, за други обаче към момента нямаме информация, допустимо е те да са неутрални " Мутацията е всяка една смяна в генетичната информация на вируса, оттук насетне тя се предава в идващите генерации и по този начин поражда една линия вируси, нагледно казано, която съдържа тази разновидност, само че защото непрестанно пораждат нови разновидности, тя ще се разклони като корените на дърво, а всеки вид има една цялост от разновидности ", добави вирусологът.

Проф. Александрова изясни, че разновидността на английския вид, известната като N501Y, за която се допуска, че му оказва помощ да се популяризира и по-добре да се закачи за рецептора на клетката. Същата разновидност я има и при бразилския, и при южноафриканския вид. Освен отва те доста по-добре се прикрепват към рецептора на клетката и това им оказва помощ да се популяризират, изясни вирусологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР