Сега... По принцип и аз съм бил кандидат за вицепрезидент.

...
Сега... По принцип и аз съм бил кандидат за вицепрезидент.
Коментари Харесай

Топ 10 на най-култовите кандидат-президенти в новата ни история |

Сега...

По принцип и аз съм бил претендент за вицепрезидент. Защото знам, че в мненията под тази публикация ще напишете - " А за какво не погледна себе си, преди да приказваш за другите ", бързам да стартира точно с това.

Причините да не пиша за себе си са няколко:

- спор на ползи, хахахахаха;
- скромност;
- липса на самочувствие.

А и когато преглеждах всички, които през годините са били претенденти за " Дондуков " 2, си дадох сметка, че има толкоз доста заслужили претенденти, че те заслужават не публикация, не ранглиста, а ода.

Музо, възпей оня пагубен яд на кандидатпрезидентските двойки...

А в този момент да завършваме с пролог едно и да кажем няколко думи на старта на тая ранглиста.

Отново е есен. Отново у нас има избори. У нас в последно време избори да искаш.

Легла в лечебните заведения няма, само че кандидат-депутати има.

Олиото е 4 лв., само че кандидат-президентите са безвъзмездни.

Изобщо - у нас всичко е наобратно. И единственото нещо, което би могло да ни накара да се усмихнем, е да се обърнем с възприятие на самоирония обратно. И да забележим кое ни развеселяваше в годините, в които избирахме президенти.

Предупреждавам - подредбата на кандидат-президентите е на инцидентен принцип. Всяка един от тези паметни претенденти самичък по себе си заслужава първото място. Както и последното. Както и всички места вкупом.

А вие си вземете пуканки, сипете си едно кафе, тайничко от жена ви прибавете едно малко уискенце вътре и дано се потопим в класацията с най-култовите кандидат-президенти от последните години у нас.

10. За Волен! Зa България!!!



За вас не знам, само че на мен персонално ми липсва времето, в което Волен бе от главните политически играчи. Сега някак се поскри, някак поизчезна от фокуса на събитията и единствено снощното му появяване в " Панорама " ненапълно подсети за времето, в което той се появяваше в изборната нощ в НДК с келнер, който на поднос носеше голям вибратор. Или пък времето, в което той и неговия сподвижник Чуколов ходеха на лов за студенти в НАТФИЗ.

Аз персонално, поправете ме, в случай че бъркам, само че не съм чувал по-откровена, по-завладяваща тирада от неговата. Какво по-силно от това " Хиени, желаете ли да ви покажа фалоса си ", което той изрече във връзка публицистите на един протест на АТАКА преди време.

Впрочем, Волен още веднъж е претендент за президент. За трети път. И в случай че в този момент шансът на колоритния му дует с легендата на АТАКА Магда Ташева се регистрира от социолозите като напълно дребен, то през 2006 Волен стигна до балотаж против Първанов.

Хиени, нещо да желаете да ви покаже чичко ви Волен?

Но у нас кой ли не е стигал до балотаж. Ето ви още един подобен образец в идващия претендент за славата...

9. Ивайло Калфин




Ивайло Калфин беше острието на левицата на изборите през 2011 година. С бекграунда си на ерудит той бива определен от Българска социалистическа партия да бъде нейния претендент за президент. Нещо повече - към него в борбата се причисли и огромния Стефан Данаилов (светла му памет). И мнозина споделят, че точно наличието на Ламбо като претендент за вицепрезидент е довело двойката до балотаж.

Истината е, че Калфин е в тази ранглиста не тъй като бе доста забавен като кандидат-президент, а тъй като по-скоро е любопитна политическата му биография. Той напуща Българска социалистическа партия, след това се връща там като претендент за президент, след това отново напуща и отива в АБВ и още веднъж е претендент за президент.

Само че втория път балотаж по този начин и не се случва. 

А сега спешно да разнообразим с един настоящ претендент, който в никакъв случай не изневерява на правилата си - а точно - вярата в Тангра!!!

8. Йоло Денев



Ако у нас протестното придвижване имаше знак, то той щеше да е единствено един - бай Йоло Денев!

Човекът-протест! Човекът-революция!

Бай Йоло е толкоз безрезервен, толкоз лоялен на митингите, че през 2013 в един ден можехте да го видите и на митинга против Орешарски, и на контрапротеста в поддръжка на Орешарски.

Впрочем, Йоло не е дебютант на кандидатпрезидентската сцена. През 1992, в мрачните времена на прехода, той се кандидатира за президент на Майка България, с цел да възвести началото на концепциите на господ Тангра!!!



И като всеки, изпреварил времето си, и бай Йоло не съумява да увлече гласоподавателите в концепциите си. И печели 10 769 гласа.

Но Йоло не се отхвърля! Той стартира да твори! И издава книгите: " Тангристката библия: Свещен справочник на българската религия ", " Българите-тангристи – духовни водачи на човечеството ", " Борбата за България – идеология за избавление и възобновление, за нова самостоятелна България – с благополучие на народа ", " Ново човечество: С тангристката цивилизация на шестата духовна раса – деца на слънцето ", " Пътят към турско иго 1 ", " Пътят към турско иго 2 ". " Великият Атила (435 – 453 г.): „ Бич на Тангра за князе и нарушители “, Гениалният Мотун – император – националист 1 (202 – 174 година пр.н.е.), " Трагизмът и величието на тангриста-колобър Расат ",  " Богомилството – обучение (религия) и социално-културно придвижване за правдивост ", " Борбата на Йоло за България (народа) и човечеството: дневник, геноцид – злополука – смяна ".

НЕКОЙ НЕЩО???

Днес Йоло още веднъж е претендент за президент. И може всички да му се подиграват, само че е реалност, че когато заговорим за митинг, се сещаме не за различен, а за него. Ако знаете по-отдаден на идеята човек, ми се обадете. Или ми изпратете факс. Или пък напряко ми пратете три литра домашна ракия, след това ще ви дам адреса...

7. Росен Плевнелиев



Той завоюва изборите. Беше президент един мандат. По едно време се радваше на някаква благосклонност от умно-красивата част на обществото ни. Но това беше за малко.

Повече няма какво да кажем за Плевнелиев, а вицепрезидентката отсъства от фотосите, тъй като тя и президентът по този начин или другояче бяха непрекъснато на противоположно мнение по всички въпроси. А и самата двойка, по този начин, както съм поставил фотографията, е надалеч по-близо до истината...

Към днешна дата президентът Плевнелиев понякога се явява по малкия екран и приказва някакви странни неща, само че ние и преди, и в този момент не му обръщахме изключително внимание, тъй че да продължим класацията нататък...

6. Митьо Пищова и Радо Шишарката



Кандидатпрезидентска двойка, която остана вечно в историята.

Може би не помните, само че кандидатурата на тези великани бе издигната не от различен, а от партия Българско национално обединяване - която няколко години по-късно пък даде регистрацията си на предприемача Васил Божков и неговото " Българско лято ".

Тук мога доста да приказвам. Но вместо това в архивите на интернет към момента можем да намерим предизборното послание на бай ви Митьо, който беше купил за гласоподавателя си кебапченца, кюфтенца, карначета, шишчета и пържолки.



С тази акция, с тези мощни послания паметният дует съумя да завоюва 14974 гласа, само че все пак още преди старта на изборите Пищова насочва недвусмислено обръщение - " На балотажа ще подкрепим ГЕРБ ".

И ГЕРБ губят от Радев. Изводите оставям за вас, неблагодарници такива. Ядохте кебапченца, а след това предадохте Митьо и Радо...

5. Жорж Ганчев и другари



Между другото, пропуснах да кажа, че бай ви Митьо Пищова бе претендент за още доста неща. Няколко пъти да вземем за пример за кмет на Търново. Но народът е непризнателен - той не прави оценка политиците от ново потомство.

Какъвто безспорно бе един различен грамаден претендент за президент. Жорж Ганчев. Артист, режисьор, артист, художник, политик, занаятчия на рапирата, преподавател по фехтовка на Мадона, Шер, Брус Дикенсън...

В зората на демокрацията у нас, когато родните политици се деляха на Българска комунистическа партия и Съюз на демократичните сили, аутфитът беше следният - в случай че си от Българска комунистическа партия (която се прекръсти на БСП), си лоен чичка с костюмче и прическа на партиен секретар. А в случай че си от Съюз на демократичните сили, си с омърлян плетен от баба ти пуловер, брада и гледаш неприятно.

Някъде по това време внезапно у нас се появи Жорж Ганчев. Завърнал се от Съединени американски щати, с калифорнийски загар, добре подържан мустак и холивудска усмивка Жорж внезапно даде нова посока на политическото говорене у нас. Усмихнат, само че и изострен, проницателен, ядовит, само че и вдъхващ очаквания, Жорж бе точно оня нов модел, който към момента го нямаше у нас.

И тогава той се кандидатира за президент. През 1992 година Жорж, в тандем с Петър Берон, доближава до третото място и взема 17 % от гласовете на гласоподавателите.

Следва бурна кариера, а Жорж е претендент за президент три пъти. През 2001 той печели малко над 3 % от гласовете (96 481 глкаса), а през 2016 гласовете за него са 27 982.

Междувременно към неговата фигура се случват всевъзможни кавги - основава партия (Български бизнес блок), която го отстранява, народен представител е, само че се оказва, че има проблеми с поданството и го отстраняват от 37-то Народно заседание, а на всичкото от горната страна в един миг излиза неговото досие от Държавна сигурност, от което излиза наяве, че межди 1970 и 1990 година е бил помощник на Второ основно ръководство под името... Жорж.

Как па не измислиха друго име бе, егати и въображението са имали тия хора...

4. Георги Марков



И като заговорихме за ненадейно изскочили картончета от Държавна сигурност...

Той беше народен представител от Съюз на демократичните сили. Но се разграничи от Съюз на демократичните сили, тъй като отхвърли да подпише конституцията.

Той напусна Съюз на демократичните сили, с цел да отиде в РЗС.

Той напусна РЗС, с цел да отиде в ГЕРБ.

А най-после се оказа, че Георги Марков, герой против комунизма, пореден почитател на Орбан и Бойко Борисов бил имал картонче за принадлежност към неприятните комунистически служби...



Та по това време самият Марков разяснява досието си по този начин - " Да си гледат работата ".

Та... През 2006, когато ГЕРБ към момента не съществуват, Георги Мрков е повдигнат за кандидат-президент от партията на Яне Янев (бе къде изчезна тоя човек, доста ми липсва) и печели 75 478 гласа, с което се подрежда на шесто място след 1 тур на изборите.

Легенда на прехода, но па какъв брой да е легенда...

3. Кире Либерало



За тази легенда на българската политика

В случая е значимо да знаете, че през 1992 Кире Либерало се явява на президентските избори и съумява да вземе фамозните 11 227 гласа. И в случай че си мислите, че това са малко гласове, мога да ви приканя да четете резултатите на доста от претендентите с пари и искания, които най-после вземат кой по 2000, кой по 3000 гласа.

Кире беше легенда, само че ни напусна през 2005 година. Но около него умерено можем да обявим Перник, коравия Перник за люлка на демократичната концепция...

2. Йоана Рубин



" Явявам се на избори! На балотажа ще съм с Румен Радев, а след това ще управляваме дружно. "

Тези думи принадлежат на една от най-култовите дами, кандидатирали се в миналото за президент на България. 

Йорданка Колева или Йоана Рубин е не просто претендент за президент. Тя е ясновидка, физик, забележете - член сътрудник към Организация на обединените нации и също така врач, композитор и стихотворец.

Освен това Йоана Рубин бе и ефирен водещ и от разстояние лекуваше всичко - от рак до нощни напикавания. През 2016 Йоана Рубин се кандидатира за президент, само че, уви, звездите не бяха ситуирани вярно, ретроградния Меркурий също изигра неприятна смешка на лечителката и в последна сметка тя приключи втора в обратна посока със скромните 4128 гласа, отреждащи и 0,11 % от гласовете на суверена.

Това може би се дължеше и на обстоятелството, че самата Рубин се оказа с досъдебно произвеждане за машинация...

Неблагодарни хора - ти ги лекуваш, а те... унищожават желанието ти да оправиш майка България.

Пред роден уебсайт Йоана споделя следното: " Консултирала съм се с Тони Блеър! Той ме предложения да пребивавам при него! "...

Дали лечителката е приела поканата - не знаем. Напоследък няма доста вести за някогашния министър председател на Англия...

1. Антиваксърът, който правеше ваксини - професор Чорбанов



2021 година. Месец октомври. На конференция биологът професор Чорбанов излиза, с цел да показа първообраз на българската ваксина против COVID-19.

" Професор Чорбанов, това е отлична вест! Вие бихте ли си поставил от вашата ваксина? " - пита кореспондентка.

Чорбанов поглежда към репортерката с пренебрежение и отривисто декларира:

" НЕ!!! "...

Професорът е една от фамозните фигури на коронавирус дисидентството у нас и всички помним, по какъв начин предходната година по малкия екран съобщи, че е боледувал и има имунитет до живот. И два дни по-късно постъпи в болница " Света Анна " с двустранна пневмония, та трябваше да си измислят някакви истории по какъв начин настинал по време на ски в Рила.

Обаче надали някой си спомня, че преди да стартира да се занимава с ваксини, които не предлага да се поставят, професор Чорбанов бе... претендент за президент.

Това се случи през далечната към този момент 2011 година, а партията, издигнала професора, тогава към момента доцент, бе Българска демократична общественост, каквото и да значи това.

" Президентската институция би трябвало да е инструмент за балансиране на всяка изпълнителна власт. Той слага приоритет върху модерното обучение и просвета. Страната би трябвало да се насочи към насърчаване на високоинтелектуалния труд, тя би трябвало да е страна на реда, отговорността и достолепието " - споделя тогава Чорбанов и ние се ядосваме, че няма и дума за ваксини, само че това си е за наша сметка.

Днес самият професор е лидер на листите на Политическа партия " Свидетелите на суверена " ака Има Такъв Народ в Търново, където ще се бори с Пеевски, Христо Иванов (ако си е записал листата там) и към този момент не помня кой.

Но през 2011 Чорбанов съумява да вземе клетите 6340 гласа (0,19 % от гласувалите) и по-късно всичко се губи...

До предходната година, когато, към този момент помъдрял, биологът стартира да громи измамата Коронавирус и да живее без маски и без боязън, дружно с Мангъров и Антония Първанова.

И ТУК ТОЯ ДЪЛЪГ ТЕКСТ ЩЕ СВЪРШИ

Идват избори 2 в 1. За първи път в историята ще гласуваме за президент и за парламент по едно и също време.

Както знаете, паметни претенденти за " Дондуков " 2 ще има постоянно. И може би това е прелестно. А може би не е.

Не знам. Знам, че е време съществено да се замислим - за какво всичките ни претенденти са идиоти?

Това не е ли, тъй като и самите ние сме идиоти и излъчваме своя представителна извадка?

И с тази тематика за размисъл ви оставям. Да, да, знам, че и аз съм глупак, споко. Написах го към този момент при започване на текста.

И тук ще го потвърдя.

А в този момент стига сте чели и марш на масата. Какво ми четете текстове? Събота е!

Наздраве!!!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР