Сега неговата длъжност се изпълнява от дамата с късата пола

...
Сега неговата длъжност се изпълнява от дамата с късата пола
Коментари Харесай

“Шефе, сметанка!” или как се става директор на студентската телевизия

Сега неговата служба се извършва от дамата с късата пола - Цветелина Бенчева. Какви са нейните бъдещи креативен проекти никой не знае. А тя… отхвърля да каже.

През 2018 година ректорът на СУ Анастас Герджиков взема решение да назначи за шеф на ТВ “Алма матер” Башар Рахал. Без знанието на академичната общественост се подписва контракт с куха компания. Инвестицията е за 10 милиона, а срокът на контракта е 5 година После всичко потъва - малкия екран стопира да работи, телевизионното студио, оборудвано с съвременна техника, на която сякаш да се учат студентите и бъдещите публицисти, е запечатано.

Междувременно е пуснат оня абсурден клип - връх на простотията, влезнала в университетските среди. В него са Башар Рахал и бъдещата директорка на ТВ “Алма матер” - Цветелина, която с къса пола и на високи токчета припка и носи на началника кафенце, сметанка и тъй… става звезда до момента в който Рахал заглежда формите й. Ако не беше тъжно, може би щеше да е смешно.



Оказва се, че с “Шефе, кафенце!” и “Шефе, сметанката” може да се стане не просто звезда, а и изпълнителен шеф на цяла медия. Но това надали е толкоз мъчно поради обстоятелството, че медията на процедура не действа. Три години по-късно няма нито едно съвещание на Управителния или Програмния съвет.

Длъжността шеф се извършва от Бенчева от напълно скоро. Тя заема поста, макар че не дава отговор на нужните критерии - 5 година трудов стаж в медия и квалификационна степен “Доктор”.

Резултатът от ръководството й е следният: закриване на последните три креативен длъжности и то без знанието на Катедра “Радио и телевизия” в журналистическия факултет. Останали са единствено лица, които да управляват софтуерния комплекс. Как тъкмо се основава стратегия без креативен екип, не е ясно. Но евентуално способената Бенчева е мисли по-перспективно.

Понеже не се знае доста за креативните планове на Бенчева, екипът ни реши да се свърже с нея и да попита какви тъкмо са проектите за развиването на студентската телевизия.

Ето по какъв начин протече диалогът ни:

- Здравейте, Цветелина Бенчева диря.

- Да, на телефона.

- Здравейте, Джесика Вълчева Ви се обажда от уеб страницата ФрогНюз. Удобно ли е.

- Ох, извинявайте, какво казахте?

- Казвам се Джесика Вълчева и Ви трежова от ФрогНюз. Удобно ли е?

- Удобно е. Зависи защо.

- Интересува ме какво се случва със студентската телевизия.

- Кой Ви даде моят номер и за какво ми звъните на персоналния телефон, с цел да ме питате такива неща?

- Нищо не съм Ви попитала още.

- Може да изпратите публично питане на мейла на малкия екран. Благодаря Ви.

- Още нищо не съм Ви попитала.

- Но ми звъните на персоналния телефон.

- Този телефон ми дадоха.

- Кой Ви го даде?

- Това няма значение. С него разполагам. Не разбирам за какво е тази неприязън.

- Не е неприязън. Просто ми е любопитно. Не съм доста наясно по какъв начин тъкмо публицистите се докопват до персоналните телефони на хората. Има публични пътища, по които това може да се случи.

- Нали сте началник на медия? Би трябвало да знаете по какъв начин работят публицистите.

- Благодаря Ви, че се обадихте. Ще чакаме формалните Ви въпроси на мейла на малкия екран.

- Кажете ми телефон, на който мога да се обадя...

Разговорът завърши тук.

Освободени от креативния екип са одобрени имена - експерти с опит и потвърдени качества - постановка на монтажа - Зина Начева, гл. ас доктор Петър Айолов учител по сценарно майсторство и монтаж във Факултета по публицистика и всеобща връзка, доктор Десислава Сотирова, редактор в ТВ Алма матер и хоноруван учител във факултета.

Тримата са написали несъгласие и не са подписали договорите си за преустановяване. Очаква се реакция и от ректора на СУ, университетския съвет. Такава надали ще има. Коментира се, че Цветелина Бенчева е близка на ректора на СУ - Анастас Герджиков, определен отпред на Алма матер с общителното подпомагане на проф. Любомир Спасов, шеф на държавната болница и човек с близки връзки в Движение за права и свободи.

Смята се, че по този метод задкулисието е влезнало в Софийския университет.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР