Седмици наред българските успехи на световната шахматна арена са повод

...
Седмици наред българските успехи на световната шахматна арена са повод
Коментари Харесай

„По пътя към победата“ в „Темата на NOVA“

Седмици наред българските триумфи на международната шахматна сцена са мотив за наслада и еуфория, само че и за кавги и рецензии. Оказа се, че за следващ път се обръща внимание на проблемите в спорта чак след огромни победи или след тежки провали. Затова тази събота „ Темата на NOVA ” ще води феновете на място, което не е неразрешено, само че постоянно остава забравено – зад кулисите на професионалния спорт.

Журналистът Виолета Асенова и операторът Андрей Стоилов описват по какъв начин именити български първенци се борят дружно с едни от огромните очаквания измежду националните ни състезатели, с цел да ги приготвят за най-високите спортни върхове. Зад борбите и успехите постоянно остават скрити години на ограничения и тежки персонални обрати.

Как гимнастичката Боряна Калейн прави съчетания и рисува, какво е общото сред спортните коли и гребането за младата вяра Емил Нейков и за какво вместо актриса – Станимира Петрова става международна шампионка по бокс? И още – джудистът Ивайло Иванов с прям роман за тъмната страна на медалите.

Не пропускайте вълнуващите истории за превъзмогването на самия себе си и на немислимото по пътя към олимпийската фантазия. В „ Темата на NOVA ” на 16 септември, незабавно след централните вести в 19:00.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР