Седмицата, в която ще отбележим началото на астрономическата пролет, започва

...
Седмицата, в която ще отбележим началото на астрономическата пролет, започва
Коментари Харесай

Слънце ще има само в част от България

Седмицата, в която ще отбележим началото на астрономическата пролет, стартира с 3 дни с търпими мартенски температури, само че още веднъж приключва с февруарски мраз.

В понеделник в Западна и Централна България ще е слънчево, до момента в който в областите на изток облачността ще е променлива. Тихо време – мразовито сутринта с температури до минус 8 – минус 9 градуса, а следобяд – в интервала от 6 до 11 градуса. В планините също ще се усети стопляне и температурите в топлата част на денонощието ще се двоумят сред 0 и минус 6 градуса.

Тихо и умерено време се чака и във вторник. Облачността ще се усили в хода на деня, само че без превалявания. Температурите в ранните часове ще паднат под минус 5 градуса в някои региони, само че денем ще са от 8-9 до 13-14 градуса.

Промяна ще настъпи в сряда. Температурите сутринта ще са към нулата, а денем – с градус-два по-ниски от тези във вторник. В часовете следобяд и вечерта от север на юг ще стартират превалявания от дъжд. Ще нахлуе леден въздух и с понижаването на температурите през нощта и в четвъртък дъждът ще се обръща в сняг в планините, в регионите към тях и на места в Североизтока.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР