Седмица след протестите на автобусните превозвачи срещу Законопроекта за създаване

...
Седмица след протестите на автобусните превозвачи срещу Законопроекта за създаване
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи се обединяват в конфедерация

Седмица след митингите на автобусните превозвачи против Законопроекта за основаване на Българска автомобилна камара, който беше изтеглен от премиера Бойко Борисов, от национално показаните сдружения на автобусните превозвачи оповестиха основаването на конфедерация. Членуването в нея няма да има наложителен темперамент. Конфедерацията планува обединяване единствено на компаниите от пътническия превоз. 

В предаването " 12+3 " Веселин Дошков от Сдружението на автобусните превозвачи очерта главните проблеми, които новата конфедерация ще се пробва да взема решение:  " Липсата на фрагменти, пропуски в нормативната уредба, нерегламентираните транспорти, републиканската транспортна скица, която от години сякаш се създава, само че още не е реалност. "

Проблемът със сивия бранш може да се реши със мощен надзор и междуведомствени групи от представители на разнообразни министерства - на превоза, на финансите, Министерство на вътрешните работи, счита Дошков. Като незабавна мярка би трябвало да се отвори пазарът на труда във връзка с фрагментите в превоза, акцентира Веселин Дошков. По думите му, в по-дългосрочен проект би трябвало да се сътвори система за образованието на такива фрагменти.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР