Седмица на отворени врати за профилактика на туберкулозата обявява от

...
Седмица на отворени врати за профилактика на туберкулозата обявява от
Коментари Харесай

Безплатни изследвания за туберкулоза в Монтана

Седмица на отворени порти за профилактика на туберкулозата афишира от 12 до 16 март тази година Многопрофилната болница за интензивно лекуване "Д-р Стамен Илиев " в Монтана, оповестиха от здравното заведение.

През тези дни всеки искащ ще може да си направи обзор, анамнеза и рентгеново проучване за туберкулоза за ранно разкриване на заболяването.

Своя статус във връзка с "жълтата гостенка " ще могат да ревизират и хора, които не са крепко обезпечени, прецизираха от болничното заведение.

Мото на седмицата на отворени порти ще бъде "Търсят се водачи за свят без туберкулоза ", като задачата е да се намерят лидери-медиатори, които да оказват помощ за предварителна защита и ранно диагностициране на заболяването в затворени общности.

През последните 10 години болните от туберкулоза в област Монтана са намалели от 43 на 10 000 души на 23 на 10 000 души.

През 2017 година са диагностицирани 28 нови заболели от туберкулоза, до момента в който през 2016 година са открити 32 заболели, прецизираха от държавната болница в Монтана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР