Седмичен отчет на Община Русе за периода 17-21 януариРЕСОР „КОМУНАЛНИ

...
Седмичен отчет на Община Русе за периода 17-21 януариРЕСОР „КОМУНАЛНИ
Коментари Харесай

Седмичен отчет на Община Русе за периода 17-21 януари

Седмичен доклад на Община Русе за интервала 17-21 януари

РЕСОР „ КОМУНАЛНИ ДЕЙНОСТИ “:
напълно е сменено улично осветяване по ул. „ Петко Р. Славейков “, като старите натриеви лампи с високо налягане от 250W са сменени с нови енергоспестяващи LED осветителни тела с мощ 45W;на 18 и 19 януари се организираха срещи с Русенския университет „ Ангел Кънчев “, кметовете на обитаемоте места и превозвачите от междуселищния превоз по отношение на създаване на нова транспортна скица за междуселищни превози;взеха се проби и се прави разбор на летателната писта на Летище Русе;ремонтирани бяха обособени опустошения на пътните настилки по ул. „ Асен Златаров “, ул. „ Г.С. Раковски “, ул. „ Муткурова “, ул. „ Панега “, ул. „ Петко Каравелов “, ул. „ Солун “, ул. „ П. Р. Славейков “, ул. „ Константин Величков “ и ул. „ Тодор Александров “;възстановени са шахти по ул. „ Струга “, ул. „ Захари Стоянов “ и ул. „ Тича “;отстранено е рисково проваляне на пътното платно по ул. „ Мадарски конник “;извършен е разбор на активността на апаратура за авансово отнасяне на битови отпадъци;възстановено е неработещо улично осветяване на сектори по бул. „ Цар Фердинанд “, ул. „ Богдан челник “, ул. „ Босилеград “, ул. „ Згориград “, ул. „ Лозен планина “, ул. „ Муткурова “, ул. „ Панагюрище “, ул. „ Плиска “, ул. „ Прага “, ул. „ Ниш “, ул. „ Цар Самуил “, както и по уличната мрежа на кв. „ Средна кула “, кв. „ Държавно земеделско стопанство “ и кв. „ Образцов чифлик “;на 17.01.2022 година е въведена краткотрайна организация за сигурност на придвижването (ВОБД) по ул. „ Любен Каравелов “, в сектора от ул. „ Райко Даскалов “ до ул. „ Баба Тонка “ по отношение на реорганизация и доизграждане на ВиК мрежа в гр. Русе;на 21.01.2022 година е въведена ВОБД по ул. „ Пристанищна “ по отношение на реорганизация и доизграждане на ВиК мрежа в гр. Русе;извършени са машинно и ръчно метене, както и оборка на площад „ Свобода “ и ул. „ Александровска “ през почивните дни;получени са семена за 150 000 броя летни цветя и е стартирано засаждането им;в общинския подслон за безстопанствени животни са настанени 14 кучета, осиновени са 20 и е осъществена кастрация на 11 бр. кучета.
РЕСОР „ ИКОНОМИКА, МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО И ПРОЕКТИ “:
импортирано бе предложение към Общински съвет – Русе за облекчение на таксиметровите водачи при заплащането на годишния налог за осъществяване на активност. То планува до взимането на решение дали браншът ще се подкрепя от държавното управление или не водачите да заплащат минимума от 300 лева.;считано от 24 януари ще бъде допустимо заплащането на налог върху недвижимите парцели и такса за битови боклуци на територията на ОбщинаРусе. Клиентите на Пощенска банка ще могат първи и посредством приложението си за електронното банкиране. От същата дата ще е допустимо да се правят информации и заплащане от новата актуализирана страница на системата за административни услуги на "Местни налози и такси " в уеб страницата на ОбщинаРусе посредством ПИН-код;експерти от отдел „ Международно съдействие и планове “ участваха в онлайн семинар за показване на плана на Програмата Interreg VIA Румъния-България на 18 януари 2022. Семинарът беше проведен от CIVITTA Румъния и VVA Брюксел и показа взаимните провокации и капиталови потребности, главните цели за финансиране на новата стратегия. Представителите на ОбщинаРусе участваха в интерактивни сесии, където обсъждаха планови хрумвания за възстановяване на свързаността на района, намиране на взаимни решения за адаптиране към измененията на климата и запазване на околната среда и локалното развитие;подадено е планово предложение по Оперативна стратегия „ Добро ръководство “ с претендент Българо-румънската търговско-промишлена палата в партньорство с ОбщинаРусе. Наименованието на плана е „ Насърчаване на партньорското ръководство в областта на локално икономическо развиване и възстановяване на капиталовата среда “;Комисията по общинска благосъстоятелност организира своето 25-то съвещание, на което бяха прегледани преписки по отношение на подадени заявки за предписание с парцели – общинска собственост;бяха направени и подписани 30 контракта за наем за Мартенския базар. Още 13 контракта от процедури, извършени през средата на декември са направени, като следва сключването им да се случи идната седмица.
РЕСОР „ ХУМАНИТАРНИ ДЕЙНОСТИ “:
проведени са образования на екипите в детските градини за работа с Lego;обявени са свободни места в детски градини, яслени групи и подготвителни групи в учебните заведения по отношение на идното класиране на 26.01.2022 г.;подготвен е доклад на Плана за младежта за 2021 година и планово предложение до Общински съвет за Плана за младежта 2022 г.извършен е оглед на терена на гребна база „ Локомотив “ по отношение на кандидатстване по план към Министерството на младежта и спорта;проведени са срещи в Министерството на културата и други институции по отношение на МФ „ Мартенски музикални дни “ 2022 и договаряния с евентуални спонсори и донори за финансиране на фестивала;подготвени са контракти с актьори, които ще вземат присъединяване в програмата на 61. МФ „ Мартенски музикални дни “ 2022;създадена е организация и е извършено съвещание в уголемен състав на Общинския действен щаб за предварителна защита разпространяването на COVID-19. Подготвена и показана презентация на Националния проект на Република България за битка с COVID-19, признат с решение на Министерски съвет на 13.01.2022 г.проведено е първо за 2022 година съвещание на Общинския съвет по наркотични субстанции. Представен е доклад за активността на Превантивно-информационния център /ПИЦ/ и изразходените средства за последното тримесечие на 2021г. Представен е годишният доклад за 2021 година за осъществяване на дейностите по Националната тактика за битка с наркотичните субстанции. Приет годишен проект за работата на ПИЦ за 2022 г.;проведена е среща с доброволците от Националната стратегия, на която е разискван разновидността за пускане на втори стадий от програмата след 07.02.2022г.;здравният посредник организира работна среща с шефа на ОУ „ Братя Миладинови “, който даде лист с деца, които не посещават постоянно учебно заведение. Медиаторът раздаде осведомителни материали (брошури и плакати) на възпитаници и ги съветва за болестта грип, както и за ваксини и профилактика, за COVID-19 - проби и типовете ваксини, за болестта Туберкулоза - по какъв начин се демонстрира то и по какъв начин да се предпазим;по авансово възложен лист на деца от ОУ „ Алеко Константинов “ здравният посредник организира 7 съвещания с родители за предварителна защита на отпадане от учебно заведение в кв. „ Селеметя “. Обсъдени са изгодите от постоянното наличие в учебно заведение и недопускане на безпричинни отсъствия. Консултирани в квартала са и 3 лица за записване в Бюрото по труда и 4 дами за другите типове контрацепция.
РЕСОР „ СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА “:
приключена е детска площадка при бл. „ 45 “, кв. „ Дружба 3 “;започна осъществяването на вътрешен ремонт в ДГ „ Радост “ на ул. „ Червен “: създаване на хигиеничен възел, съблекалня и занималня;започна ремонт на междублоковите пространства при блокове „ Приста “, „ Плевен “ и „ Шипка “, включително по обслужващата улица, заключена сред ул. „ Приста “ и ул. „ Неофит Рилски “. Приключи ремонтът на уличната настилка по ул. „ Мадарски конник “, в сектора от ул. „ Плевен “ до бул. „ Родина “;изпълнен е ремонт на асфалтобетоновата настилка на пространството пред бл. „ Мадарски конник “;подменен е захранващ кабел на цветарски павилион, ул. „ Петър Берон “;издадени са 6 позволения за градеж и няма утвърдени подробни устройствени проекти от Общинския експертен съвет по устройство на територията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР