Седми състав на Апелативен съд - София, в който влизат

...
Седми състав на Апелативен съд - София, в който влизат
Коментари Харесай

Стана ясно кой пусна предсрочно от затвора замесения в атентата срещу Петров през 2015 г.

Седми състав на Апелативен съд - София, в който влизат съдиите Николай Джурковски, Александър Желязков и Емилия Колева, е освободил предварително от пандиза упрекнат за атентата с гранатомет против Алексей Петров, оповестява „ Труд”. На 29 май 2023 година украинецът Роман Логвиненко е освободен 2 години и половина преди да изтърпи 10-годишната присъда за несполучливия атентат против някогашната барета Алексей Петров.

На 6 юли 2021 година Логвиненко е приет за отговорен от Върховния касационен съд за това, че от началото на пролетта на 2014 година до 29.10.2015 година в съучастничество като помощник с Артьом Темпински – причинител, Максим Чорний – причинител, и Йевен Балков – помощник, съзнателно улеснил осъществяването на опит за ликвидиране на Алексей Петров.

Той е набавил пари, провел следенето и дал препоръки, като на 29.10.2015 година в гр. София причинителите произвели изстрели с два броя гранатомети към лек автомобил, в който пътували Алексей Петров и негов сателит. Автомобилът бил брониран и снарядите не проникнали в него.

Апелативният съд постановява условно предварително освобождение на Логвиненко на 29 май. Като му постанова изпитателен период в размера на наказването, което му остава да изтърпи. Към 12 април то е две години, шест месеца и 11 дни.

„ Към сегашния миг наказаното лице е дало задоволително доказателства за своето коригиране “, се показва в претекстовете на съда.

С определението си апелативните съдии анулират решението на Софийски градски съд, с което настояването на Логвиненко за освобождение е отхвърлено.

Според съдията молбата на наказания е неоснователна, тъй като въпреки да е преполовен срокът на изтърпяване на присъдата, по смисъла на закона, не са налице останалите предпоставки за предварително освобождение, най-важната от които е представянето на безапелационни доказателства за коригиране на ограничения от независимост.

Шефът на пандиза е дал мнение, че са нужни най-малко още шест месеца, през които държанието на наказания да бъде прецизно следено, като отбелязва, че макар няколко поощрения и награди, държанието на Логвиненко в пандиза не е било напълно безрезервно. Прокурорът също е изискал да не бъде почетена молбата на наказания.

Също по този начин от затворническата администрация показват, че Логвиненко демонстрира положително държание и блян към безпроблемно изтърпяване на наказването, само че и демонстрира неразумно и рисково държание.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР