Седми ден остава блокадата на АМ Тракия, която миньори и

...
Седми ден остава блокадата на АМ Тракия, която миньори и
Коментари Харесай

Седми ден продължават блокадите на миньори и енергетици

Седми ден остава блокадата на Автомагистрала " Тракия ", която миньори и енергетици вкараха в символ на митинг.

Недоволните декларират, че секторът на 208-ия километър ще остане затворен до приемане на главното им искане, а точно изтеглянето на импортираните от кабинета в Европейската комисия териториални проекти.

Няма изгледи блокадата на автомагистрала " Тракия " да бъде отстранена, оповестиха протестиращите. Палатковите лагери се умножават. Постоянно има промяна на протестиращи, тъй като хората няма по какъв начин да идват в извънработно време, с цел да показват своята гражданска позиция.

Много от разпрострялите декларират, че са гневни на опитите да бъде всят разкол и разцепление измежду тях. Те са безапелационни, че няма да позволен политическо вмешателство в митингите.

" Задавам въпросът на господата ръководещи: 4 милиарда ли коства българската енергетика, като единствено комплекса " Марица-Изток ", генерира на година по 1,5 млрд? Предатели не са протестиращите сътрудници миньори и енергетици, предали са техните работодатели ", съобщи един от протестиращите.

" Трябва да създадем всичко по силите си да си защитим работните места, да си защитим комплекса, нямаме различен избор ", сподели още миньорът Мартин Георгиев.

Протестиращите споделят, че са в непрекъсната подготвеност за разговор, само че чакат представителите на държавната власт да отидат при тях.

Блокадата и на Прохода на Републиката продължава. Протестиращите споделят, че няма да предадат своите сътрудници миньори и ще стачкуват, до момента в който стачкуват и те.

Енергетиците не са съгласни да спрат блокадата на Прохода, защото са солидарни към своите сътрудници миньори. Преди малко в административната постройка на Топлоелектрическа централа " Марица-Изток " 2 се организира заседание на единия от синдикатите - КНСБ. На него бяха разяснени точките по постигнатото съглашение, което синдикатите на централата подписаха. На съвещанието се взе решение да продължат с блокадата.

Автор: Николай Райшинов и Десислава Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР