Протестиращите енергетици и миньори от комплекс Марица изток решават дали

...
Протестиращите енергетици и миньори от комплекс Марица изток решават дали
Коментари Харесай

Ще бъде ли вдигната блокадата на АМ Тракия - протестиращите не могат да вземат решение

Протестиращите енергетици и миньори от комплекс " Марица изток " вземат решение дали да отстранен блокадите на значимите пътища в Старозагорска област.

Синдикалните водачи разискват с служащите по какъв начин да продължи тяхното гражданско непокорство, с цел да реализиран главното си искане - евакуиране на териториалните проекти за обективен преход от Европейската комисия.

Протестиращите не могат да вземат решение да падне или да остане блокадата. Повече от час синдикатите разговаряха с протестиращите - има различия и не може да се стигне до единно решение.

В Раднево следобяд заведенията и заведенията за хранене ще затворят за няколко часа, такситата ще спрат да обслужват жители. В Гълъбово служащи от Топлоелектрическа централа " Брикел " ще поддържат своите сътрудници като излязат пред основния вход в 18 часа.



Вече две седмици придвижването е прекратено при 208-ми километър на Автомагистрала " Тракия ", Прохода на Републиката, Подбалканския път край Гурково, както и на пътя Раднево - Нова Загора. И към този миг автомагистралата е блокирана. Полиция и жандармерия не престават да дежурят непрекъснато и от двете страни на пътното оборудване.

Днес се чака на разнообразни места в страната цивилен начинания да поддържат настояванията на служащите от въглищната енергетика, които в понеделник стартират подписка за ефикасни протестни дейности.

В ново писмо до държавните институции и Европейската комисия те още веднъж обявиха, че желаят териториалните проекти да бъдат изтеглени от Брюксел и да се създаде тактика за бранш " Енергетика ".

Вижте още в директното включване на Димитър Димитров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР