Седмата от поредицата срещи на Регионалното управление на образоването по

...
Седмата от поредицата срещи на Регионалното управление на образоването по
Коментари Харесай

Среща на професионалните гимназии и бизнеса в Банско

Седмата от поредицата срещи на Регионалното ръководство на образоването по проблемите на междинното професионално обучение се организира в община Банско. В залата на Туристически информативен център на прям диалог се събраха педагогическите колективи на Професионална гимназия по електроника и електротехтика, Професионалната лесотехническа гимназия „ Никола Вапцаров ” и Гимназията по туризъм „ Алеко Константинов ”, представители на туристическия бизнес и услугите, горското стопанство и дървопреработването, машиностроенето електрониката. Срещата бе проведена с посредничеството на общинското управление.

Кметът Иван Кадев откри срещата, която дефинира като наложителна и неотложна, поради проблемите, с които се сблъскват от една страна професионалните учебни заведения с набирането на възпитаници, а въпреки това е хроничния недостиг на квалифицирани фрагменти за всички сфери на бизнеса.

Инж. Антоанета Николова формулира казуса за противоречие на търсенето на фрагменти с предлагането на професионално образование в междинните учебни заведения. За да се преодолее този дисбаланс, РУО трансформира нормалния ред за план-приема, с цел да може самодейността да пристигна от работодателите, които в контакт с учебните управления да открият потребностите от квалифицирани фрагменти.

От многочислените изявления на шефовете на учебните заведения, представителите на бизнеса, кмета Иван Кадев и зам.кмета по обучение Сашка Въчкова, се очерта необятен кръг от проблеми, които би трябвало да бъдат решавани сложно, в това число със законодателни промени.

Всички направени оферти ще бъдат импортирани в РУО с цел да се създаде общо мнение, което да се показа в Министерство на образованието.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР