Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще продължи

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще продължи
Коментари Харесай

Хамилтън остава в Мерцедес още две години

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън ще продължи да се състезава за Мерцедес и през идващите два сезона, откакто през днешния ден удължи контракта си с отбора. 36-годишният Хамилтън е с Мерцедес от 2013 година и завоюва шест от купите си в този интервал.

" Трудно ми е да допускам, че към този момент девет години работя с този необикновен тим и съм разчувствуван, че ще продължим партньорството си за още две години. Постигнахме дружно доста, само че има още какво да реализираме, както на пистата, по този начин и отвън нея. Аз съм извънредно горделив и признателен на Мерцедес, че ме поддържа в битката ми да подобря равенството и разнообразието в нашия спорт. Те поеха отговорност и направиха значими крачки в това да изградят един по-инклузивна среда ", показа Хамилтън, откакто подписа новия си договор.
През този сезон британецът записа три победи в осем старта, само че изостава от водача в класирането при водачите Макс Верстапен от Ред Бул с 18 точки. " Неговите достижения в спорта приказват сами за себе си. Неговият опит, скорост и умения той е на върха на опциите си сега ", разяснява изпълнителният шеф на Мерцедес Тото Волф. " Наслаждаваме се на борбата, която ни чака през този сезон и по тази причина искахме да подпишем този контракт бързо, с цел да не ни разсейва нищо на пистата. Винаги съм казвал, че до момента в който Люис има желанието за конкуренция, той може да продължи с нас, до момента в който желае ", добави Волф.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР