44-годишният Стойчо Бонев, задържан заради марихуана в голямо количество в

...
44-годишният Стойчо Бонев, задържан заради марихуана в голямо количество в
Коментари Харесай

Задържан за над 27 кг марихуана в Клокотница излиза от ареста

44-годишният Стойчо Бонев, арестуван поради марихуана в огромно количество в стопанистван от жена му сервиз в Клокотница, излиза от ареста. Днес Окръжен съд – Хасково промени мярката му за неотклонение, като дефинира парична гаранация в размер на 10 000 лева

На 14.03.2024 година съдът му налfgr най-тежката мярка „ Задържане под стража “ за това, че на 11.03.2024 година в с. Клокотница, обл. Хасково, в съучастничество и като съучастник с 49-годишния Николай Колев са държали 27,200 кг марихуана на стойност 544 000 лв.. Двамата бяха арестувани при интервенция на ГДБОП под управлението на Окръжна прокуратура-Хасково с присъединяване на чиновници от отдел „ Наркотици “ при ГДБОП и сътрудниците им от бранш БОП-Хасково.

При разглеждане на импортираното искане в днешното правосъдно съвещание Окръжният съд удостовери извода, че от събраните към сегашния миг доказателства не отхвърлят, че в началото направеното обосновано съмнение за присъединяване на Стойчо в закононарушението е разколебано. Във връзка с недоволството на обвинения за изпадане в здравословно положение, несъвместимо с престояване в изискванията на арест, по делото бе назначена и изслушана съдебно-медицинска експертиза с експерт.

Становището удостоверява, че здравословното положение на Бонев се е влошило остро. Заболяването постанова неотложна оперативна намеса и следващо лекуване и съответни следоперативни грижи, които съгласно правосъдния състав е невероятно да бъдат полагани в изискванията на следствения арест. Това е и претекстът на съда за изменение на взетата мярка за неотклонение „ задържане под стража “ в по-леката „ парична гаранция “ в размер на 10000 лв..

Така ще бъде отстранена заплахата обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение, а в това време ще бъде предпазено правото му на съответна здравна грижа, с оглед мощно влошеното му здравословно положение, сочат от ХОС.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в 3- дневен период, като при положение на тъжба и/или митинг делото е планувано за 9 май.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР