С Почетния знак на президента Румен Радев удостои изявени български

...
С Почетния знак на президента Румен Радев удостои изявени български
Коментари Харесай

Радев удостои с почетния знак на Президента издателя Иван Гранитски и диригента Ваня Монева

С Почетния знак на президента Румен Радев удостои изявени български дейци на образованието, науката, културата и изкуството.

 

На тържествена гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2  президентът отличи акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева, чл.-кор. д.н. Иван Гранитски, проф. д.и.н. Андрей Пантев, проф. доктор Греди Асса, и доктор Ваня Монева.

 

" Всички вие сте значима, неделима част от интелектуалната и духовна мощ на България ", обърна се президентът към отличените. 

 

" За мен е чест и привилегия да отлича видни български създатели, учени и общественици ", сподели Радев и добави, че всички носители на почетния знак са по предложение на многочислени комитети и са заслужен образец.

 

" Вашият труд, гений, триумфи са значима част в областите, в които сте безспорни престижи ", съобщи президентът.

 

" Вашият труд и каузи са оценени високо от обществото. Те показват волята, интелекта и креативната мощ на българския народ ", изясни Радев. Той им благодари за приноса към изконните български полезности и им пожелава здраво здраве и триумфи.

 

От името на всички отличени приказва акад. Трайков. " Благодаря за това високо отличие, благодаря за опцията да приказвам от името на всички носители на това високо отличие ", сподели той.

 

Не се случва всеки ден хора от нашите области да получат самопризнание за своя труд. Невинаги ръководещите одобряват измененията, не съумяват да надскочат злободневието. Истинските цели са свързани с просвета, обучение, изкуство и просвета, добави акад. Трайков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР