Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е изразил

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е изразил
Коментари Харесай

Хамилтън: Последният старт в Абу Даби беше манипулиран

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън е изразил мнение, че последният старт за сезона в Абу Даби е бил манипулиран, с цел да донесе триумф на неговия съперник за купата Макс Верстапен. Британецът водеше през цялото съревнование, само че в последната обиколка бе задминат от Верстапен, който по този метод завоюва първа купа в кариерата си.

Жалбите на Мерцедес против решенията на шефа на надпреварата по отношение на колата за сигурност бяха отхвърлени, само че още четири завоя преди края на конкуренцията Хамилтън декларира на тима си по радиото: " Това е операция, дребосъче ".

От Мерцедес към момента обмислят дали да трансферират жалбите си на по-горна инстанция, само че това едва ли ще докара до решение в тяхна изгода, защото ФИА рядко анулира решения на стюардите.

Самият Хамилтън бе заслужен в изявлението си след Гран при на Абу Даби и не пропусна да поздрави Верстапен и Ред Бул за триумфа. " Преди всичко, поздравления за Макс и неговият екип. Мисля, че свършихме страхотна работа тази година. Моят екип, всички в завода работиха толкоз крепко цяла година, това бе един доста сложен сезон. Гордея се с тях и съм признателен, че съм част от това странствуване с тях ", сподели британецът пред Дженсън Бътън.
 Шампионът Макс: Надявам се да можем да вършим това още 10-15 години
Шампионът Макс: Надявам се да можем да вършим това още 10-15 години

Искам да остана в Ред Бул до края на моя живот, разяснява пилотът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР