Седемдесетгодишното управление на кралица Елицабет II завърши и нейният най-голям

...
Седемдесетгодишното управление на кралица Елицабет II завърши и нейният най-голям
Коментари Харесай

Кой е новият крал на Великобритания


Седемдесетгодишното ръководство на кралица Елицабет II приключи и нейният максимален наследник Чарлз към този момент е крал на Обединеното кралство, оповестяват международните организации. Кралицата обединяваше ВЕликобритания и монархията през поколенията и времената на промени и тествания, печелейки си почитание и удивление по целия свят за своята отдаденост към дълга. Повечето хора, живеещи в Обединеното кралство и Британската общественост, няма да познават време без нея като монарх. 

Елизабет II бе една епоха, почнала през 1952 г. 

Чарлз, крал на Обединеното кралство и на Британската общественост.  Той е най-възрастният наследник на кралица Елизабет II и принца консорт Филип. Той е актуалният крал на Обединеното кралство и още десетина кралства от Общността на нациите, известна преди като Британската общественост. 

Чарлз е 21-ви поред принц на Уелс. Освен тази купа той е притежател на голям брой други трофеи, като използването им е строго регламентирана и зависи от моментното му местожителство. Например в Югозападна Англия се употребява титлата херцог на Корнуол, до момента в който когато е в Шотландия се титулува херцог на Родсей и съпътстващите тази титла граф на Карик, барон на Ренфру, лорд на островите и велик стюард на Шотландия. Като принц на Уелс той има своя емблема – три бели пера, излизащи от златна корона, чиято приложимост води началото си от 14 век и Едуард Черния принц; свой герб и три разнообразни знамена – персонално, на Уелс и на Шотландия.

В продължение на 15 години Чарлз е женен за лейди Даяна, принцеса на Уелс. От брака им се раждат принцовете Уилям и Хари. Бракът на Чарлз и Даяна приключва с бракоразвод през 1996 година, откакто и двамата признават обществено, че бракът им не върви. Година по-късно лейди Даяна умира в автомобилна злополука в Париж заедно с приятеля си Доди ал Файед. На 9 април 2005 година Чарлз подписва втори брак с Камила Паркър Боулс. Тя придобива една от купите на престолонаследника и става херцогиня на Корнуол, само че не и Уелска принцеса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР