Седем месеца след като изчезна и бе намерен в планинската

...
Седем месеца след като изчезна и бе намерен в планинската
Коментари Харесай

Ще разкаже ли какво се е случило?! Сашко от Перник проговори, присадиха му стволови клетки

Седем месеца откакто изчезна и бе открит в планинската околност Голо бърдо край Перник, Сашко се е подложил на терапия за трансплантиране на стволови кафези, която съществено е подобрила говора и уменията му в всекидневието.
13-годишното момче с аутизъм, което се изгуби на 11 ноември 2022 година по време на разходка с баща си, е минало през три процедури по вливания, които са извършени през 2023 година в клиника в Нови Сад, Сърбия. Първата е била през юни, втората през юли и третата и последна на 26 – 27 август, предава Лупа.
Бащата твърди, че през днешния ден Сашко се усеща доста по-добре. „ Все още вършим от нашите разходки в гората, само че в този момент вземам другар с мен или се организираме по-големи компании – споделя той. – Когато нямаме тази опция, излизаме единствено двамата. Прави ми усещане, че след изгубването си Сашо стартира да съблюдава по-близка отдалеченост и да внимава повече “. Александър споделя, че „ нечовешките качества “ на сина му се показват и в оцеляването му в гората след 8 дни.
„ Тогава медицински специалисти, психолози и други експерти ми обясниха, че елементарен човек не би оживял заради ред аргументи – спомня си той. – Когато го открихме, бъбреците му не работеха. Може би тъй като е пиел доста малко вода или съвсем никаква. Крачетата му също бяха доста зле – задачите в гъбички от влагата в маратонките, които не беше събувал повече от седмица. И до през днешния ден се борим да ги излекуваме. Никой не би могъл да понесе тези неща. До момента нямам цялостната картина на всичко, което е претърпял, до момента в който го търсехме. Не е ял, обезводнил се е, студувал е. Подобни ограничения могат да те съборят освен здравословно, само че и душевен. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР