Седем души загинаха по време на бунт в мексикански затвор,

...
Седем души загинаха по време на бунт в мексикански затвор,
Коментари Харесай

Седем души загинаха по време на бунт в мексикански затвор

Седем души починаха по време на протест в мексикански затвор, който се намира в щата Веракрус. Бунтът е избухнал при опит за пренасяне на група пандизчии. Шестима от починалите са служители на реда.

Четирима рискови жители на пандиза " Ла Тома " в мексиканския град Аматлан де лос Рейес са взели участие в дейностите на незаконни мрежи в региона. Затова било решено да ги реалокират в различен затвор със непоколебим режим.

Когато локални служители на реда отишли да извършат преместването, група пандизчии оказали опозиция. Те очевидно са устроили засада на служителите на реда, заяви губернаторът на щата Веракрус.
Мигел Анхел Юнес, губернатор на Веракрус: При влизането в пандиза шестимата служители на реда са нападнати и са попаднали в място без излаз. Затворниците са запалили пожар и служителите на реда са се задушили от дима.
По време на размириците е умрял още един човек без униформа. Засега не е ясно дали е пандизчия или надзорник. Ранени са седем пандизчии и 15 служители на реда, които са отведени в болница. Не се оповестява коя е незаконната мрежа, само че регионът от дълго време е под контрола на Сетас, един от най-бруталните наркокартели в Мексико.

Бунтовете надалеч не са необичайност в пренаселените и зле охранявани затвори в латиноамериканската страна. Миналия октомври 16 пандизчии починаха в северния щат Нуево Леон. През 2016 година в различен затвор в същия щат 49 пандизчии станаха жертви на конфликти сред две враждуващи фракции на картела Сетас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР