Седем души, сред които собствениците и служители в частен старчески

...
Седем души, сред които собствениците и служители в частен старчески
Коментари Харесай

Потресаващо! Десетки пенсионери убити в старчески дом

Седем души, измежду които притежателите и чиновници в частен старешки дом в Гърция, са задържани по обвиняване, че са предизвикали гибелта на възрастни хора, живеещи в приюта.

Те би трябвало да се явят в събота пред арбитър следовател в съда в Ханя на остров Крит, където се намира старческият дом. Обвиненията са за " основаване на незаконна организация ", " ликвидиране ", " нарушение " на законодателството, засягащо действието на домовете за възрастни хора и " сформиране на подправени медицински документи ", заяви " Франс прес ".

През последните години десетки хора са умряли в старческия дом.

Арестите са подхванати след " полицейско следствие за подозрителни смъртни случаи в дома, почнало през април 2021 година, след изобличаващи сигнали за изискванията на действие на дома ", се показва в известие на полицията.

Арестуваните са упрекнати за " действия, осъществени сред май 2009 и май 2021 година ", а забъркани са общо 29 лица, заяви бТВ.

Полицията уточни, че е конфискувала в жилищата и колите на обвинените " общо 105 855 евро и бижута, получени от незаконна активност ".

Според някогашен чиновник от старческия дом, представен през днешния ден от гръцката държавна телевизия ЕРТ, хората в дома " са били измъчвани, храната е била доста лимитирана, те са имали право единствено на една баня на петнайсет дни с една хавлия за 10 души ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР