SEAT – испанският играч от отбора на групата VW –

...
SEAT – испанският играч от отбора на групата VW –
Коментари Харесай

На Автосалон София 2017 е интересно - и на четири, и на две колела

SEAT – испанският състезател от тима на групата VW – през последните няколко години е в сериозен напредък, непрестанно вади нови и забавни модели и това ясно се вижда на щанда на Автосалон София 2017.

Тук е градският чаровник Ibiza, който бе показан пред аудитория тази пролет, а от лятото към този момент е разполагаем и за клиентите на марката.



До него са се строили и компактните любимци на младите европейци - обновеният хечбек Leon в спортната си версия FR с 4-цилиндров бензинов мотор 1.5 TSI със 150 к.с. и фейслифтът на комби разновидността Leon ST, за който е очакван 1.6-литров дизел TDI със 115 к.с. А същински нахаканите спортисти могат да се допрян до най-мощния Leon Cupra 300 – бензинов хечбек с 300 к.c. и 380 Нм въртящ миг, който форсира от 0 до 100 за единствено 5.7 сек.



Няма по какъв начин някой сериозен авто производител да не се включи в жестоката конкуренция при най-бързо развиващия се сегмент на Стария континент – кросоувърите. SEAT не прави изключение и след миналогодишния си доста мощен състезател Ateca, в този момент основната роля е поверена на Arona, за който автосалонът в София ще бъде и премиера за България.



Компактният SUV е построен на платформата MQB A0. Като размери той е със 79 мм по-дълъг от новата Ibiza. Обемът на багажника е 400 литра. Моделът се предлага в огромен брой разновидности за оформление на интериора и екстериора, както и разнообразни варианти. Има опция за 68 цветови комбинации по желание, а в оборудването могат да влезнат адаптивен круиз-контрол, система за следене на „ слепите” зони и други екстри. Световната премиера на Seat Arona беше във Франкфурт на IAA 2017 и на процедура в София ще бъде първото появяване пред аудитория, даже преди формалното си показване в Барселона за публицисти на 25 октомври.



На Автосалон София 2017, дружно с четириколесните си събратя, участват и мотоциклети. Сред тях за първи път са и две от емблематичните марки от този друг свят. Можем да забележим и докоснем съвсем всички последни модели на американската легенда Harley-Davidson, както и две министър председатели - FAT BOY и FAT BOB 114. Когато на щанда в 5-та зала стартираха 1.8-литровия мотор на едната машина, сигурно са наострили уши и хората чак в зала номер 1. Моделът FAT BOY се появява за първи път през 1990 година и бързо се трансформира в бестселър. Днес той към този момент е легенда и от 2018 ще се предлага с новия V-образен мотор Milwaukee-Eight107 с работен размер 1745 куб.см и 145 Нм въртящ миг. Втората премиера, на която ставаме очевидци по време на ревюто, е на красивия FAT BOB114. Братът на FAT BOY е доста по-агресивен на външен тип и безпардонен като държание. Той също е с огромно twin сърце - Milwaukee-Eight с работен размер от 1868 куб.см. и въртящ миг от 155 Нм. Той има елементарно регулируемо моно-шок задно окачване, предни двойни спирачни дискове, 2-1-2 шумозаглушител и Daymaker LED фар. На щанда компания на двамата „ дебеланковци “ вършат и други членове от огромното семейство - Low Rider S и Iron 883, както и модел, основан за 115-ата годишнина на именития бранд. Освен опцията да се срещнат персонално с мотоциклетите, почитателите могат да се възползват и от специфичните промоционални цени, които Harley-Davidson България предлага единствено в границите на автосалона.



Броени дни след откриването на новия дом на Triumph в София, именитите мотоциклети вършат своя формален дебют на софийския авто салон. Въпреки че марката няма някаква сериозна история у нас, клиентите незабавно правят оценка преплитането в типично английски жанр на ретро лъчение с съвременни технологии. Тук доста хора могат да усетят духа и действително да се допрян до моделите на компанията. Бъдещите притежатели пък могат да се възползват от промоционалните условия, които им се оферират на щанда на английската марка единствено по време на Автосалон София 2017. За първи път у нас напълно мотоциклетна компания като Triumph взе участие на Автомобилно ревю в столицата. По този метод посетителите имат опцията да станат очевидци на министър председатели за България на новите модели Bonneville Bobber и Street Triple RS.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР