Лимузина с автономно управление и луксозни SUV-модели са сред най-впечатляващите

...
Лимузина с автономно управление и луксозни SUV-модели са сред най-впечатляващите
Коментари Харесай

Автономна лимузина и луксозни SUV-модели бяха показани на салона в София

Лимузина с самостоятелно ръководство и първокласни SUV-модели са измежду най-впечатляващите експонати на авто салон „ София 2017”. Някои от тях бяха показани за първи път пред аудитория единствено преди месец на ревюто във Франкфурт, а за други това е дебют на българска земя.

Под светлината на прожекторите за първи път у бе показан новият флагман на Audi – лимузината А8. Четвъртото потомство на модела е и един от първите серийно създавани коли в света с вложени технологии, които разрешават високо равнище на самостоятелно придвижване. От 2018 година Audi последователно ще стартира да внедрява в колите си обособени функционалности за пилотирано ръководство, като тази за паркиране и гариране, за придвижване в претрупан трафик и в запушване. Новият A8 ще дебютира с два главно осъвременени V-образни 6-цилиндрови мотора – турбодизеловия 3.0 TDI, който развива оптималната мощ 286 к.с., и турбобензиновия 3.0 TFSI с мощност от 340 коня.



Спортната гама на Audi ще бъде показана в София от новите модели с добавка RS и S към името си. Това са комбито Audi RS 4, хечбекът Audi RS 3 Sportback, който разполага с най-мощния 5-цилиндров мотор в света (400 к.с.), като и Audi RS 5 Coupe е върхово показване на спортния стилистичен език на марката с мотор 2.9 TFSI, в яркия червен цвят Misano Red.



Пътят към бъдещето, изпълнен с нововъведения в посока изкуствен интелект и различно задвижване, се демонстрира от огромния хибриден SUV Audi Q7 e-tron. Моделът е с най-дълъг пробег на електричество в сегмента – 56 км. Първият plug-in хибрид със задвижване на четирите колела quattro потвърждава, че марката влага в комфорта на всекидневието на своите клиенти, без да затруднява нормалния темп на живот. Изложените модели ще удостоверяват посланието на марката „ Forget about the car. Audi is more”.

На собствен ред Volkswagen предлага три министър председатели българската аудитория – чисто новият SUV модел Т-Roc, удълженият вид на бестселъра Tiguan – Allspace със 7 места и обновеното Polo.



Новият субкомпактен високопроходим модел T-Roc e четвъртият състезател на производителя от Волфсбург в SUV сегмента и продължава амбициозната атака в този клас. Моделът е с изразителен дизайн, има спортни пропорции, предлага избор от мощни мотори, задвижване 4×4, разнообразни елегантни цветови комбинации за екстериора и интериора. Има опция за фабрична оптична спортна тунинг версия. Колата е оборудвана с най-модерните асистиращи системи, както и новаторски благоприятни условия за съгласуваност и онлайн услуги. Т-Roc ще започва продажбита си на българския пазар към края на годината.

Новият Tiguan Allspace попълня нишата сред Tiguan и Touareg в гамата на марката. Сега към този момент моделът има алтернатива за 7 места, като каросерията е удължена с 215 мм, а междуосието – със 109 мм. Максималният товарен размер при 5-местна настройка нараства с 265 литра до 1920 литра, типична повече за вановете. Има избор от шест мотора с мощ от 150 к.с. до 240 к.с., а задвижването на четирите колела 4Motion и автоматизираната скоростна кутия с двоен съединител DSG са серийни при разновидностите с мощ над 180 к.с.



Шестото потомство на градския модел Polo продължава сполучливата история на модела, от който към този момент са продадени повече от 14 милиона екземпляра. Това в действителност е най-голямото Polo, създавано въобще. Общата му дължина е към този момент 4053 мм, а удълженото с 94 мм междуосие прави комфорта на возене още по-добър. Германските конструктори са постигнали същинско знамение с вътрешното пространство. За всяко от местата има повече шир, а багажният размер е повишен с 25%, до най-малко 351 литра.

Новото Polo се изкачва в по-висока категория и в софтуерно отношение, като предлага опция на изцяло цифров кокпит, нови аудио и навигационни оборудвания, Blind Spot Detection (предупреждение за съществуване на заплаха в мъртвите зрителни зони), ACC (автоматичен адаптивен темпомат) и предни LED светлини, същите като на Golf. А системата Front Assist (активно следене на дистанцията и автоматизирано прекъсване при опасност) е включена в общоприетото съоръжение.

На първокласните SUV-модели залага и вносителят на Jaguar, Volvo, Range Rover и Ford. Сред тях е най-новият член на фамилията Jaguar – компактния E-Pace. Това е 5-местен стилен SUV с впечатляващ дизайн и динамичност на състезателен автомобил. Най-новото попълнение в гамата на английската котка е и доста атрактивно позиционирано на българския пазар с начална цена от 63 000 лв. с Данък добавена стойност.



На щанда на Jaguar на Автомобилния салон София 2017 е и първият SUV в историята на Jaguar – F-PACE. Моделът е мощен и динамичен, планиран и конструиран да обезпечава пъргавината, реакциите и финеса, присъщи за всички коли на английската марка. Разработен е с лека, само че извънредно здрава структура на каросерията, с 80% алуминий. Тя е и единствената каросерия вид монокок с високо наличие на лекия метал в сегмента.

Любителите най-често свързват името Jaguar със спортни коли. Точно за тези почитатели вносителят „ Мото-Пфое” е обезпечил наличието и на най-мощната и пъргава английската “котка” – F-TYPE SVR. Това е двуместен състезателен автомобил, направен най-вече от алуминий, с мощ 575 конски сили и оптималната скорост 322 км/ч. Той е по-лек, с усъвършенствани шаси, трансмисия и система за задвижване на всички колела, които вършат удоволствието от шофирането несравнимо.

На щанда в Интер Експо Център е и най-малкият състезателен седан на марката – Jaguar XE. Моделът със задвижване на всички колела (AWD) е единственият в своя клас, оборудван със самоносеща каросерия с високо наличие на алуминий, предно окачване с двойни носачи и заден мост с интегрална връзка, които са е в основата на отличителната динамичност на спортния седан Jaguar ХЕ.



На собствен ред Volvo показва скандинавския премиум жанр с второто потомство на кросоувъра XC60. Той впечатлява с атлетичен контур, първокласен скандинавски интериор, функционален салон и богата гама мощни, само че екологични мотори. Новото попълнение при шведите има всички качества да се пребори със мощната конкуренция в премиум сегмента. Луксът в салона е емфатичен от комбинацията на тънко дърво и алуминий, а осветлението е поверено на светодиоди.

Показанията на уредите се изписват на 12,3-инчов екран с течни кристали с променлива настройка. Данните могат да бъдат проектирани и върху предното стъкло. Централният панел е насочен към лидера. По-голямата част от него е заета от 9,5-инчовият отвесен сензорен екран на мултимедийна система във тип на таблет. Аудиосистемата от Bowers & Wilkins обезпечава бистър тон, с помощта на високоговорителите и субуфер с вентилация. Предните седалки са меки и комфортни, само че в това време е усъвършенствана и тяхната странична опора. Има функционалности за отопление, изстудяване и даже масаж. Цените на новото Volvo XC60 стартират от 90 790 лв. за модела D4 2.0 AWD, а най-скъпият хибриден вид T8 2.0T AWD стартира от 126 870 лв. и доближава до 153 000 лева



В съседство е ситуиран и различен първокласен SUV - най-новият член в фамилията на Range Rover – Velar. Моделът е основан да запълни „ бялото поле “ сред Range Rover Evoque и Range Rover Sport. Velar предлага равнища на проходимост и разкош, непознати до момента в сегмента на средноразмерните високопроходими коли. Новият Range Rover Velar е доста добре позициониран ценово у нас, като стартовата му цена стартира от 118 800 лв., а богато оборудваните модели доближават 180 000 лв..



При Ford акцентът е малко по-различен – новата Fiesta. Малкият хечбек смени поколенията си напълно неотдавна, като има упоритости да резервира лидерските си позиции в сегмента. Моделът идва с голям брой комбинации – както във външния тип и оборудването, по този начин и в задвижващите системи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР