се договориха да създадат съвместен орган, наречен Съвет на асоциацията.

...
се договориха да създадат съвместен орган, наречен Съвет на асоциацията.
Коментари Харесай

Съвет на асоциацията ще контролира отношенията между ЕС и Великобритания след Brexit

се договориха да основат взаимен орган, наименуван Съвет на асоциацията . Тойще ръководи дейно Споразумението за търговия и съдействие в връзките сред тях от 1-ви януари 2021 година, оповестява БГНЕС, базирайки се на „ Дойче Веле “. „ Обхватът “ и „ сложността “ на съглашението, реализирано сред Брюксел и Лондон, изискват „ единна и ясна “ рамка за ръководство, която дефинира метода, по който то се ръководи и управлява заявката и по какъв начин се извършват уговорките на страните. По този метод се заобикалят паралелни структури и спомагателна администрация, а фирмите, потребителите и жителите на Европейски Съюз и Англия имат правна сигурност по отношение на използваните правила и солидни гаранции за съблюдаване от двете страни, изяснява Европейската комисия в просторен текст.
Той включва освен съглашение за свободна търговия, подкрепено с задължения за обезпечаване на равни условия, само че и разпореждания по отношение на превоза, енергетиката, рибарството, правоприлагането и правосъдното съдействие, здравната сигурност, киберсигурността и обществената сигурност. Съветът на асоциацията, който ще бъде съпредседателстван на член на Европейската комисия и представител на английското държавно управление на министерско ниво, ще заседава най-малко един път годишно, само че може да прави това по-често по искане на Европейски Съюз или Англия. И двете страни могат да сезират всеки въпрос, обвързван с осъществяването, използването и тълкуването на съглашението , до Съвета на асоциацията, чиито решения ще бъдат признати по взаимно единодушие. Съветът на асоциацията ще бъде подпомаган от профилирани комитети и в някои области от механически работни групи.
 Англия и Европейски Съюз реализираха съглашение за Brexit Англия и Европейски Съюз реализираха съглашение за Brexit
Англия реализира съглашение с Европейския съюз за бъдещите връзки и свободната търговия след Брекзит. Британският министър председател Б...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР