СДС подкрепя категорично решението най-късно през април България да подаде

...
СДС подкрепя категорично решението най-късно през април България да подаде
Коментари Харесай

СДС: Прокремълското лоби яростно се съпротивлява на влизането ни в еврозоната

СДС поддържа изрично решението най-късно през април България да подаде документи за участие в еврозоната. Това се споделя в позиция на Съюз на демократичните сили, която публикуваме без редакторска интервенция:

Ние за следващ път заявяваме, че след присъединението ни към НАТО и Европейски Съюз, най-значимото събитие ще бъде приемането на еврото като разплащателна единица. България покри всички критерии от Маастрихт, както и спомагателните условия от ЕЦБ, наложени поради финансовата рецесия в Гърция и други южни страни.

Муравей Радев: Българите ще изгубят пари, в случай че в този момент извърнат левовете си в евро

Както всички знаем, стопанската система се развива циклично. След рецесията от 2008 – 2009 година и последвалия напредък в международен, европейски и български мащаб, прогнозите са за задаваща се криза. Ако се оправдаят, нашите опасения са, че за България ще бъде доста мъчно още веднъж да покрие критериите от Маастрихт.

Затова от Съюз на демократичните сили считаме, че в случай че в този момент изпуснем момента за присъединение към еврозоната, може би повече няма да имаме тази опция. Вместо всички да се обединим за постигането на тази извънредно значима цел, която ще докара до изгоди за страната, компаниите и жителите, ние сме очевидци на гневна опозиция от страна на прокремълското лоби.

Точно сега, когато следва публично входиране на документи за чакалнята на еврозоната/ ERM II /, разнообразни институции и организации работят синхронизирано, с цел да основат чувство за политическа неустойчивост, евентуално, с цел да попречат на този развой. За тях явно е голям проблем, че ще приемем еврото, а не рублата и се готвим за еврозоната, а не за Евразийския съюз.

Менда Стоянова: Курсът лев-евро е този, който имаме сега -1, 95583

Внушенията, че губим суверенитет, отказвайки се от националната валута са несъстоятелни, откакто Германия се отхвърли от марката, Франция от франка, Италия от лирата. Заплахите, че това ще докара до обезценяване на спестяванията на българите също не са правилни, тъй като съгласно формалните данни на българските институции, обезпечението на лв. е 160 %.

Непочтено е всяването на страхове и заблуди измежду българите, че това, което в този момент коства един лев, ще коства едно евро, когато влезем в еврозоната! Нека да е ясно. Ако в този момент един самун коства един лев, тогава ще коства 50 евроцента. Време е да се спрат спекулациите по тематиката!

За да не се позволен погрешни внушения и голословни страхове, е добре да бъде разгърната необятна осведомителна акция, която да обясни всички значими въпроси, свързани с участието ни в еврозоната.

Депутатите одобриха без диспути на второ четене измененията във Валутния закон

Престижно е да бъдем членове на ядрото на Европейския съюз, да участваме във вземането на значимите решения за финансите и стопанската система на общността. В 19 страни членки на еврозоната 342 мл. души или над 75% от популацията на Европа употребява еврото като парична единица.

Заявяваме, че не желаеме Европа на две скорости, а чуваме гласове, които желаят да ни оставят на задна скорост! Влизането на България в Банковия съюз и еврозоната подсигурява, че няма да има повече банкрути на банки /19 през 1996 - 1997 г, КТБ през 2014 г/. Освен това, българският бизнес ще има достъп до по-евтин паричен запас.

Фирмите, които преобладаващо работят с сътрудници от Европейски Съюз и жителите, които ежемесечно изпращат пари на околните си у нас, до момента губеха милиони годишно от разликите в курсовете. Основавайки се на горепосочените изгоди за България от еврозоната, Съюз на демократичните сили не поддържа концепцията за референдум, а упорства за продължение на процеса по присъединението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР