Европейските акции се понижиха в петък сутринта, докато инвеститорите следяха

...
Европейските акции се понижиха в петък сутринта, докато инвеститорите следяха
Коментари Харесай

Предпазливост и изчакване в последния за седмицата борсов ден

Европейските акции се намалиха в петък сутринта, до момента в който вложителите следяха редица решения на централните банки и публикуването на разнообразни данни. Предпазливост господства в търговията през днешния ден. 

Паневропейският показател Stoxx 600 означи спад с 0,26% в сутрешната търговия в Лондон, като водещи бяха загубите на банките и строителните компании - с по 0,9%. На отрицателните настроения повлия и сриването на акциите на Карлсберг с 9%  - най-големият спад за последните четири години, откакто английският производител на безалкохолни питиета Britvic удостовери, че е отхвърлил две нежелани оферти за усвояване от страна на датския колос, заявявайки, че последната оферта от 1250 пенса на акция " доста подценява " компанията. След известието акциите на Britvic съответно скочиха с повече от 11%.

Пазарите на акции се отърсиха от огромна част от отрицателните настроения от предходната седмица, откакто извънредно десни партии реализираха съществени триумфи на изборите за парламент на Европейския съюз. Дори френският CAC 40 се насочва към седмична облага, откакто беше обиден от шокиращото оповестяване на предварителни избори в страната, макар че еврото
 остава на назад във времето, защото вложителите се приготвят за евентуална победа на крайната десница във втората по величина стопанска система в еврозоната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР