СДС няма да подкрепи предложението на Има такъв народ за

...
СДС няма да подкрепи предложението на Има такъв народ за
Коментари Харесай

СДС против 1 лев субсидия за глас

СДС няма да поддържа предлагането на " ИТН " за понижаване на партийната дотация от 8 на 1 лев за глас. Това разгласи водачът на Съюз на демократичните сили и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Румен Христов по време на дебата по поправката в Закона за политическите партии.

" Давам си ясна сметка, че 2.5 млн. българи на референдума гласоподаваха за понижаване на дотацията, само че си давам сметка, че тези българи също желаеха мажоритарен избор, който беше отритнат ", сподели Румен Христов.

По думите му Съюз на демократичните сили последните 4 години цялостен мандат не е бил в Народното събрание. " Издържането на групировка без дотация е нещо доста мъчно. Говорите за членски импорт. Съюз на демократичните сили има малко повече от 8500 членове, нашият членски импорт е 1 лева на месец или 12 лева на година. Средства, които не стигат съвсем за нищо. Още повече, че непарламентарно показаните партии нямат право на помощ във връзка с офиси ", съобщи още Румен Христов.

Според него партийната дотация от позиция на плурализма е нещо доста положително. " Популизмът е хубаво нещо, само че той в никакъв случай не води до хубави неща ", акцентира още Румен Христов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР