СДС е демократична партия и всяка регионална структура сама определя

...
СДС е демократична партия и всяка регионална структура сама определя
Коментари Харесай

СДС се регистрира в ЦИК за самостоятелно участие в изборите

СДС е демократична партия и всяка районна конструкция сама дефинира формата, в който ще взе участие в изборите по места. За да се случи това, партията би трябвало да има независима регистрация в ЦИК
Съюз на демократичните сили се записва независимо в ЦИК. Днес ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов, основният секретар Илия Лазаров и ръководителят на СДС-София Антон Койчев внесоха 6724 подписа за регистрацията.

Като демократична партия Съюз на демократичните сили е определила правото на локалните организации сами да избират форматите за явяване на избори. Партията е задължена да се записва независимо в ЦИК. Така се извършва наложителното изискване, което дава на партийните структури по места правото да се записват по тяхно решение - независимо или в съдружни формати - за присъединяване в изборите на 29 октомври 2023 година в Общинските изборни комисии.

Председателят на партията Румен Христов сподели пред медиите, че в общините, в които и в този момент Съюз на демократичните сили има наличие - те са към 200 в страната - на всички места още веднъж ще има претенденти за общински съветници, а на доста места - и за кметове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР