Сдружението с нестопанска цел на съпругата на президента Румен Радев

...
Сдружението с нестопанска цел на съпругата на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Г-жо Президентша, къде са парите от Живата вода?

Сдружението с нестопанска цел на брачната половинка на президента Румен Радев – Десислава Радева " Живата вода " не е подавало доклади от 2017 година до през днешния ден нито в Министерство на правораздаването, нито в Агенция по вписванията.

Дружеството е учредено на 22.08.2017 година, или месеци след разформироване на служебното държавно управление на Огнян Герджиков, назначено точно от президента Румен Радев. Председател на Управителния съвет на сдружението е брачната половинка на президента Десислава Радева, а членове са Стела Попниколова и Мирела Божинова.

По информация на уеб страницата на сдружението учредители са и Александър Тимев, Станка Хаджиева и Павлина Ковачева. Ковачева е взела участие на предходни избори в листите на „ Движение 21 ” и е обвързвана с фешън къща „ Кредо ”, написа bird.bg.



Стела Попниколова е някогашен началник на дирекция в АПИ и едно от длъжностните лица, които съгласно прокуратурата са предизвикали по несъобразителност, дружно с лидера на рейса, гибелта на 20 души в злополуката край Своге. Тя е брачна половинка на назначения от президента Радев някогашен районен министър Спас Попниколов в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Сдружението на Десислава Радева прави активност през всичките години и досега. Това може да елементарно да се ревизира на уеб страницата и на фейсбук страницата на сдружението, които изобилстват от вести за събития и начинания.

Но по какъв начин и от кого се финансира сдружението? Публична информация за това няма, макар че по закон такава е наложително да бъде оповестена. Не е ясно с какви средства разполага сдружението годишно и защо се изразходват. Но това не му пречи да набира дарения, като за задачата е оповестило банкова сметка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР