Сдружението на медицинските фелдшери и лекарски асистенти разпространи декларация, в

...
Сдружението на медицинските фелдшери и лекарски асистенти разпространи декларация, в
Коментари Харесай

Медицински специалисти разпространиха декларация в подкрепа на Мая Илиева

Сдружението на медицинските фелдшери и лекарски асистенти популяризира декларация, в която показва поддръжка към уволнената здравна сестра Мая Илиева - един от уредниците на митингите на медицинските експерти в страната през март тази година, която се бореше за повишение на заплатите и възстановяване изискванията на труд.

Медицински сестри от София и страната оповестиха подготвеност за митинг в четвъртък в поддръжка на Илиева и за искане за по-достойно възнаграждение на труда им.

От здравното заведение, в което работеше Мая Илиева, разясниха, че освобождението ѝ е поради пропуски в работата ѝ.

Самата Илиева е възмутена, че и синдикатите са дали единодушие за уволнението ѝ.

Мая Илиева и сътрудниците ѝ в частна столична болница са подавали сигнали към институциите с искане за заплащане на ексклузивен труд и труд при нездравословни условия, както и понижаване на 8-часовата работна промяна с един час, поради спецификата на работа в отделенията за реанимация. Това сподели пред БНР Елена Тонева от болничното заведение, където е работила Мая Илиева, и добави, че натискът над тях е от няколко години.

“Натискът не е от през вчерашния ден. През годините натискът е душевен и финансов тормоз. Тя е лишавана от спомагателното материално стимулиране, което получаваме всички сътрудници. Тя получи уведомително писмо от юриста на болница “Токуда “ в 11:00 часа вечерта – акта за дисциплинарно уволняване тя получи в 11,30 часа по време на работа още веднъж в събота. Натискът е едно демонстриране на власт “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР