Сдружение Онкоболни и приятели в град Бургас организира на 2

...
Сдружение Онкоболни и приятели в град Бургас организира на 2
Коментари Харесай

Сдружение Онкоболни и приятели организира благотворителен плувен маратон

Сдружение " Онкоболни и другари " в град Бургас провежда на 2 юли за втора поредна година, благотворителен плувен маратон в поддръжка на хора, прекарали раково заболяване. Маратонът е по самодейност на Джон и Красимира Болджър.

Лице на маратона тази година беше актрисата Йоана Буковска - Давидова. Тя показа: " За мен този плувен маратон е същински празник на човешкия дух. Всеки един от тези участници е нужната доза на това хапче, което ще донесе на всеки онкоболен воля за живот и вяра за ново начало. Този маратон за мен потвърждава, че понятието загуба или неуспех е небивалица. Днес последният заслужава същото почитание, каквото заслужава спечелилият, тъй като усилието е победа, самият опит към този момент е триумф ".

В маратона взеха участие 38 плувци - българи, англичани и руснаци. Те преплуваха близо 2 клиометра в Черно Море - дистанцията от остров Св.Анастасия до плаж " Чукалята " в парк " Росенец ".
Пръв финишира 16 годишният Благовест Стоилов, който взе участие в маратона за втора поредна година. Най-малкият участник беше едвам 8 годишният Мартин Христов, а най-възрастният - Грей Ричардсън на 69г.

Благотворителното мероприятие приключи с концерт на група P.I.F. на Морска гара " Бургас ", където бяха оповестени и събраните средства от деня - 4189 лева и 3000 паунда. Те ще бъдат употребявани за организирането на нови издания на " Зелено учебно заведение за онкоболни "  - стратегия навън отвън града, която оказва помощ на хора от Бургас и района да се оправят с прочувствената контузия от прекарано раково заболяване.

Сдружение " Онкоболни и другари " е финалист във второто издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с фондация Reach for Change България. Сдружението работи с онкоболни и техните близки, като оказва помощ както тяхното физическо възобновяване, по този начин и оправянето със напрежението от диагнозата рак. Те поддържат дневен център с стратегия за справяне с страстите както на родители, по този начин и на деца, посредством работа с психолог и арт терапевт, създаване на здравна просвета и ранна предварителна защита.

Конкурсът ПРОМЯНАТА е отворен за кандидатстване до 18 юли 2017 година! Кандидатства се елементарно с онлайн регистрация и онлайн формуляр на www.nova.bg/promyanata

От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 13 000 деца в цялата страна, а всяка година NOVA влага над 190 000 лева, с цел да може позитивната смяна за децата на България да стане действителност. Освен финансовата поддръжка, всяка година Нова Броудкастинг Груп интензивно включва своите чиновници в доброволчески четения, изявленията с претендентите и финалното жури за избора на огромния победител. В допълнение, компанията обезпечава медийна поддръжка за всички финалисти, а нейни чиновници стават техни ментори, с цел да споделят бизнес опит и да им дадат стратегически препоръки.

Ти можеш да си новият Герой на ПРОМЯНАТА! Кандидатствай на www.nova.bg/promyanata
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР