Сдружение БГ Бъди активен и Община Пловдив отличиха най-активните учебни

...
Сдружение БГ Бъди активен и Община Пловдив отличиха най-активните учебни
Коментари Харесай

Училище и детска градина разделиха първото място за най-активно учебно заведение в Пловдив

Сдружение БГ Бъди деен и Община Пловдив отличиха най-активните образователни заведения от Пловдив, присъединили се в Европейски ден на спорта в учебно заведение през тази година. Зa поредна година БГ Бъди деен и Община Пловдив дружно награждават най-активните за Пловдив образователни заведения, a точно Пловдив е региона с максимален брой учебни заведения станали част от самодейността.

6 са общо призьорите с парични награди, с които те ще могат да закупят спортни артикули за физкултурните си салони. За най-активно учебно заведение под тепетата бе избрано  ПГЕЕ “Професионална гимназия по електроника и електротехника ", а за най-активна детска градина - ДГ “Буратино ". Останалите подгласници са ЕГ “Иван Вазов ", ОУ “Д.Талев ", ДГ “Албена " и ОУ “Васил Петлешков ".

През тази година в Деня на спорта в учебно заведение се включиха близо 400 образователни заведения от над 200 обитаеми места от цялата страна, като бяха проведени голям брой разнообразни събития с присъединяване на над 80 000 възпитаници. Въпреки неразбираемите времена около COVID19 и през тази година разнообразната стратегия включи всевъзможни типове физическа интензивност, спорт и игри; необятно отразяване в обществените медии, като над 98% от интензивностите съумяха да се състоят присъствено.

Повече от половината от участващите образователни заведения бяха организирали тематично празника, като главните тематики бяха: дейни пространства и  чисто събитие – за разделно събиране на боклуци и промотиране на просвета и отношение към средата. Определянето на най-активните учебни заведения в България още веднъж бе съществено предизвикателство пред екипа на БГ Бъди деен, защото доста от образователните заведения, взели участие в Европейския ден на спорта в учебно заведение, се бяха справили чудесно и покриват критериите за интензивно учебно заведение, сложени от екипа на координаторите. 

Обездвижването и заседналият метод на живот са един от застрашаващите фактори за здравето на европейците, а намаляващата възрастова граница на затлъстяването и обвързваните с него здравни проблеми са извънредно тревожни. Справянето с тези проблеми посредством насърчаването на постоянна физическа интензивност е една от задачите на Международната асоциация за спорт и просвета (ISCA), основател на програмата Европейски ден на спорта. Събитието е включено в нейната годишна самодейност за поощряване на физическата интензивност и всеобщия спорт NowWeMOVE. Програмата е съфинансирана по стратегия Еразъм+ на Европейската комисия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР