Сдружение Българска история направи календар за 2018 година с картини

...
Сдружение Българска история направи календар за 2018 година с картини
Коментари Харесай

Сдружение Българска история направи календар за 2018 година с картини на Васил Горанов

Сдружение " Българска история " направи календар за 2018 година с картини на Васил Горанов . 12-те месеца на годината са илюстрирани от 12 платна на художника, които изобразяват български празници, обичайни традиции, средновековни замъци, манастири. В последния му албум " Исторически романтизъм " Васил Горанов трансформира спомените в живописни завладяващи платна, претворява живописни и батални подиуми, напомня образци за смелост, геройство, великолепие и достойнство, с цел да разкрие българската орис, както героична, по този начин и трагична, и най-славните победи на българите, с цел да се гордеем с нашата история, дала велики пълководци, като хан Тервел. Васил Горанов го назовава Спасителят на Европа:
2018 година  се навършват 1 300 години от тази славна победа на хан Тервел. Важно е голямото събитие и посланието, което идва: 1300  години до нас и великото дело на армията от българи, предвождана от великия хан Тервел, който стопира нашествието на арабите към Европа и тогава при Константинопол дава решителното стълкновение, само че това са времеви прозорци, които по някакъв метод да разсънят духа български, ние в днешно време, 21 век, имаме повече от всеки път да се самоопределим какви сме. България се нуждае от ново възобновление.

" Исторически романтизъм " това е алманах и като стартираме от тракийско време и стигаме до първата международна война, Балканската война и така нататък В него са включени събития като оповестяването на Независимостта на България, въстанието на Асен и Петър, борбата при Клокотница… Картините, които рисувам са доста известни в обществените мрежи, в интернет пространството и те доближават до децата посредством мобилните телефони или таблети и в действителност това е актуалното прозорче на тези младежи към света. Това в какъв свят и в каква страна ще живеят нашите деца и правнуци, зависи напълно от нас и от нашите каузи.

В звуковия файл можете да чуете детайлности
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР