Сделката за 400 милиона долара за придобиването на Shazam от

...
Сделката за 400 милиона долара за придобиването на Shazam от
Коментари Харесай

ЕК блокира на закупуването на Shazam от Apple

Сделката за 400 милиона $ за придобиването на Shazam от Apple най-вероятно ще бъде забавена, защото Европейската комисия стартира съществено следствие по въпроса. Европейска комисия ще би трябвало да се произнесе дали закупуването и интеграцията на Shazam ще попречи на конкурентни покупко-продажби в региона на музикалния стрийминг и ще навреди на европейските консуматори.

Британската Shazam е известна с едноименното си приложение за идентифициране на песни единствено след няколко секунди. Технологията от години е интегрирана в софтуера на Apple и може да насочи потребителите към цялостните песни за закупуването или стриймването им.

Целта на Комисията е да се увери, че европейските консуматори имат задоволително разнообразни стрийминг варианти и договорката няма да понижи избора им. Според Европейска комисия, Apple Music е станала втората най-голяма стрийминг услуга в Европа след Spotify и придобиването на Shazam ще ѝ разреши да получи достъп до значими данни за потребителите на своите съперници. Това на собствен ред ще разреши на Apple да таргетира непознати клиенти, както и да ограничи препратките на Shazam към непознати услуги.

Европейската комисия декларира, че до 4 септември 2018 година тя би трябвало да вземе решение дали договорката ще понижи избора за потребителите на услуги за стрийминг на музика. Тя твърди, че „задълбоченото следствие не предопределя резултата от разследването“, само че договорка няма да има, до момента в който Комисията не излезе с позитивно мнение. Всяка по-дълбока интеграция на Shazam и Siri евентуално ще би трябвало да изчака до по-късно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР