Считано от 00:00 ч. на 12 септември 2021 г. България

...
Считано от 00:00 ч. на 12 септември 2021 г. България
Коментари Харесай

Румъния ни сложи в червена COVID зона

Считано от 00:00 ч. на 12 септември 2021 година България е включена в листата с страни от така наречен „ алена зона “, за пътуващите от която се постанова 14-дневна карантина при влизане в Румъния, заяви ситуационният център на външното ни министерство.

Не подлежат на карантина следните категории пътуващи:

- Лица, които са били имунизирани против SARS-CoV-2, като до влизането в Румъния би трябвало да са минали минимум 10 дни от завършването на цялостната скица за имунизация. Поставянето на имунизацията и датата на завършването на цялостната скица на имунизация се потвърждава с дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз или с документ, публикуван от здравното звено, където е била сложена имунизацията, на езика на съответната страна и на британски език.

- Лица, които показват негативен RT-PCR тест за SARS-CoV-2, изработен до 72 часа преди качване в транспортното средство (за пътуващите с публичен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със личен транспорт). Негативният резултат от RT-PCR тест се потвърждава с дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз или със съответния документ, публикуван на езика на съответната страна и на британски език. При показан негативен PCR тест лицата могат да обитават в Румъния най-много до 3 дни (72 часа).

- Лица, които през последните 180 дни са били доказани като инфектирани с вируса SARS-CoV-2 като към датата на влизане в Румъния са минали минимум 14 дни от датата на потвърждаване на заразяването. Преболедуването на COVID-19 се потвърждава с дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз или с позитивен резултат от RT-PCR тест за SARS-CoV-2 от датата на потвърждаване на заразяването, на езика на съответната страна и на британски език.

- Деца на възраст до шест години в това число (без нужда от тест).

- Транзитно преминаващи лица, в случай че изоставен Румъния в границите на 24 часа от влизането си на територията на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР