Считаме че нулевият пациент е дошъл от Гърция, но вече

...
Считаме че нулевият пациент е дошъл от Гърция, но вече
Коментари Харесай

Нулевият пациент у нас дошъл от Гърция

Считаме че нулевият пациент е пристигнал от Гърция, само че към този момент имаме и доста италиански заводи в България. Максимално се стремим да ограничим болестта, стана ясно от думите на министър-председателя Бойко Борисов на изключително съвещание на държавното управление, което тече сега.

Проблемът е, че с изключение на суматохата, която се основава, всички страни издадоха заповед за възбрана на експорт на медицински материали. Ние имаме 4000 новоплатени теста, плюс още 3000, които към този момент имаме в наличност. В Турция сме уговорили 50 000 маски. Посланикът ни ще подпише контракт, с цел да тръгне камион към България. Следващите ограничения ще ги кажем една по една, защото желая ограниченията да ми ги кажат най-хубавите експерти от щаба, добави Борисов.

В Израел - 7 години затвор, в случай че човек с карантина тръгне да популяризира вируса. Мисля, че сме задоволително дисциплинирани. Да, има планувани мероприятия, само че ние в този момент ще ги отменим. Просто би трябвало да си помогнем сами, сподели Борисов.

Големите вериги магазини имат задоволително ресурси, няма смисъл да се презапасяват хората, това основава суматоха. Пред лечебните заведения съм разпоредил да има по един патрул, който да уведомява близки на пациенти, които желаят да ги посетят, че това би било неприятно поради карантинен интервал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР