Счита се за нормално ако при повишени стресови ситуации дланите

...
Счита се за нормално ако при повишени стресови ситуации дланите
Коментари Харесай

За какво е признак постоянното изпотяване на дланите

Счита се за обикновено в случай че при нараснали стресови обстановки дланите на ръцете се потят повече. Има хора обаче, за които е всекидневие. Дали това положение е индикация за здравословен проблем или не е нищо притеснително?
Ето и няколко положения, при които е особено изобилното изпотяване на ръцете и освен.

Хиперхидроза

Това е положение, при което е присъща нарасналата секреция на потните жлези. Както знаем те се намират на всички места по нашето тяло и това може да засегне освен дланите ни. При изпотяването заради хиперхидроза физическата натовареност или други странични фактори като прекомерна жега да вземем за пример, нямат отношение към потенето.

Ниски равнища на кръвната захар
Знаете ли, че по миризмата на пот можем да разберем за идно заболяване
Според лекари и експерти миризмата на пот може да ни подскаже за приближаващо заболяване. В днешната публикация ще ви разкажем малко пов...
Прочети повече
В положение на хипогликемия кръвната захар спада до сериозно ниски равнища и е допустимо да се получи даже пристъп. Тогава заради ниските равнища на кръвната захар е допустимо по-засилено изпотяване на дланите. Ако имате признаци като трептене, мощен апетит или жадност, уязвимост, то консултацията със експерт е наложителна!

Проблеми с щитовидната жлеза

При хиперфункция на щитовидната  жлеза е особено несъразмерното изпотяване на цялото тяло, в това число и на дланите. Други признаци за дисбаланс на щитовидните хормони са раздразнителност, чувство за жега даже, когато е студено, мощно интензивен пулс, тревога, също и меланхолия. Ако имате някои или всички тези признаци не е неприятно да си извършите консултация с ендокринолог.

Странични резултати от медикаменти

Някои лекарства като болкоуспокояващи, антидепресанти, медикаменти за деменция и други могат да проявят като непряк резултат потене на дланите. Ако приемате такива консултирайте с вашият доктор да бъдат сменени с други техни аналози.
Потни длани – какво значи това
Ръцете издават доста за здравето ни и по тях може да определим съществуващите дисфункции в тялото. Организмът ни самичък алармира за ня...
Прочети повече
При зараза

Понякога при съществуването на зараза от всевъзможен вид може да се следи прекалено изпотяване на дланите. Често това положение може да се прояви при туберкулоза или белодробни инфекции като пневмония да вземем за пример. Сепсисът (цялостно натравяне на кръвта, заради съществуването на инфекция) също може да е виновен за непрекъснатото изпотяване. 

Някои редки болести

Редица неврологични болести предизвикват непрекъснато потене. Също по този начин маларията и някои видове рак могат да бъдат повода за едно такова положение на висока интензивност на потните жлези в тялото.

Статията има единствено осведомителен темперамент, по тази причина в случай че има нещо нетипично, което се случва с вашия организъм е повече от целесъобразно да си извършите консултация със съответният експерт. Някои болести изискват навременна лекарска интервенция, защото по никакъв начин не са безобидни и не биха се разминали от единствено себе си. Не неглижирайте положенията, които попречват естествения ви темп на живот. Бъдете виновни към вашето здраве и запомнете, че всяко заболяване се лекува в случай че е хванато в точния момент.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР