Сблъсъците в няколко района на суданската столица Хартум ескалират рязко.

...
Сблъсъците в няколко района на суданската столица Хартум ескалират рязко.
Коментари Харесай

Рязко ескалиране на сблъсъците в няколко района на суданската столица Хартум

Сблъсъците в няколко региона на суданската столица Хартум ескалират внезапно. Това става след приключването на съглашението за прекратяването на огъня сред воюващите фракции. Посредници при сключването на съглашението бяха Саудитска Арабия и съединените щати, съобщи Ройтерс.

Очевидци описват за разрушил се в Омдурман боен аероплан. Той е един от трите града, които са част от огромния столичен район.

Суданската войска, употребяваща постоянно изтребители за офанзива против позициите на паравоенните Сили за бърза поддръжка (СБП), към момента не е направила коментар. Съюз на българските писатели са ситуирани из цялата столица, след експлоадирането на спора на 15 април, който породи тежка филантропична рецесия.

 

 Снимка: БГНЕС/EPA/AMEL PAIN

Изтеклото през вчерашния ден вечерта съглашение за преустановяване на огъня влезе в действие на 22 май. Благодарение на него интензивността на сраженията понижа, понижиха и рестриктивните мерки за постигане до филантропична помощ. Подобно на предходни договорености, то беше нарушавано неведнъж, отбелязва Ройтерс.

В отдалечения от столицата западен район Дарфур избухнаха смъртоносни борби. В Дарфур имаше дълготраен спор и огромна филантропична рецесия.

Около 1,2 милиона души бяха вътрешно разселвани, а 400 хиляди индивида избягаха в прилежащи страни, поради водените сражения сред суданската войска и Съюз на българските писатели.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР