Сблъсъци и хаос, подпалени коли и сълзотворен газ изпълниха центъра

...
Сблъсъци и хаос, подпалени коли и сълзотворен газ изпълниха центъра
Коментари Харесай

Сълзотворен газ срещу демонстранти в Париж, протестите се разгарят

Сблъсъци и безпорядък, подпалени коли и сълзотворен газ извършиха центъра на Париж в третия уикенд от митингите на " жълтите жилетки " против повишаването на горивата. Във френската столица бяха ситуирани към 5000 служители на реда. Задържани са над 200 души. Има 80 ранени, измежду които и служители на реда. Бяха затворени към 20 станции на метрото. За следващ път вандалите дадоха звук на митингите. Премиерът Едуар Филип заяви, че в цяла Франция са протестирали към 36 000 души.

Протестите на " жълтите жилетки " във Франция излизат от надзор. Днес конфликтите с полицията започнаха още преди формалното начало на демонстрацията в центъра на Париж, където полицията отдели част от Шанз-Елизе.

В региона към Триумфалната арка се струпаха към 5500 души. Много магазини, банки и кафенета бяха предпазили витрините си надалеч преди да се развихри борбата с камъни, палежи и барикади, провокирана основно от младежи с качулки и маски. Сред тях бяха разпознати групи от крайната левица и крайната десница.
Едуар Филип, министър председател на Франция: Силите на реда бяха атакувани и споделиха, че рядко са виждали такова равнище на принуждение.
Протестите на " жълтите жилетки " се провеждат в обществените мрежи и прераснаха в неодобрение от повишаването на живота. Обект на гнева е икономическата политика на президента Еманюел Макрон. Движението няма известни водачи, нито ясно дефинирани претенции, само че печели социална поддръжка.

Днес в митинг, край Антиб, в Южна Франция, участваха към 300 пожарникари.
 Най-малко 65 ранени и над 140 задържани при митингите в Париж Най-малко 65 ранени и над 140 задържани при митингите в Париж
Най-малко 65 души, в това число 11 служители на реда, са ранени при бурните митинги в Париж. Арестувани са над 140 души, заяви френската полиция. Някои от прот...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР