Сблъсъкът на титаните! Съдебен сериал Прокурор срещу министър започна от

...
Сблъсъкът на титаните! Съдебен сериал Прокурор срещу министър започна от
Коментари Харесай

Само Васил Божков и жената на министър Лорер имат повече имоти от Бойко Рашков! Ами сега?

Сблъсъкът на титаните! Съдебен сериал ”Прокурор против министър ” стартира от Народното събрание оня ден – апелирам се единствено да има ток, че да можем да го следим по малкия екран.

Задава се зрелищна война сред Сотир Цацаров и Бойко Рашков, тя ще бъде изтощителна и ще се води по разпоредбите на гладиаторските битки в античния Рим – до цялостно безсилие на единия противник и дефинитивна победа на другия; в никакъв случай наедно и със притискане на ръцете. Без извънсъдебно съглашение, както в днешно време се умиротворяват мощните врагове.
Сотир Цацаров, въпреки и добродушно, възпитано, сдържано, даде ясно да се разбере, че се е почувствал извънредно потиснат, поради отнетия му допуск до класифицирана информация, откакто към този момент е бил оповестил решението си за оставка пред партийни водачи и пред президента Радев. Както и поради разпита, извършен му от генти на ДАНС – по затихналия от дълго време скандал “ЦУМгейт ”(2017 г.), които са му загатнали, че той е изнесъл някакви значими сведения – прекомерно съществено обвиняване за магистрат, достигнал до високата позиция на основен прокурор и всевластен фактор в страната за цели 7 години.

В основата на ожесточената офанзива против него, довела до решението му да подаде оставка, Сотир Цацаров счита, че стои Бойко Рашков, който по този начин и не съумя да реализира фантазията си да стане основен прокурор.

От 2 месеца, оглаяваната от Сотир Цацаров КПКОНПИ проверява по какъв начин служебния и постоянен вътрешен министър Бойко Рашков се е сдобил с толкоз прелестни парцели, за които може да му съперничат единствено подвизаващият се в Дубай хазартен необут Васил Божков и подвизаващата се в държаваната администрация брачна половинка на министър Даниел Лорер – Виолета Лорер.

Когато се надигна публично неодобрение – от кое място, аджеба, един правист, който цялостен живот е бил на държавна работа, има милиони, с цел да си напазарува токоз жилища, къщи и резиденции – ето какво стана известно. След 40-годишен брак, Мария и Бойко подписват сватбен контракт, така че любимецът на президента Румен Радев в този момент да може да отсича яростно: “ законът разрешава съпрузи да живеят с разграничено имущество ”. Лакействащите публицисти побързаха да разгласят, че нотариус Мария Рашкова има огромна клиентела и е съумяла да натрупа баснословното иманѐ изцяло законно. Брееей, ти да видиш! Сякаш в София живеят Джеф Безос и принц Чарлз… от кое място пък се откриха толкоз богати клиенти и те единствено при нотариус Мария Рашкова ли се редят на опашка?!

Национална агенция за приходите, както си му е редът, “изпра ” Бойко Рашков. Е, по какъв начин другояче?! Президентът Румен Радев назначи за длъжностен финансов министър Асен Василев, той пък назначи за шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов. “Га̀рван га̀рвану око̀ не ва̀ди ”.

Сетихте ли се каква е врътката? Чрез контракта сред Бойко Рашков и Мария Рашкова се замитат следите на придобиване на парцелите – с какви пари, по кое време, как… Защото КПКОНПИ по закон има право да проверява единствено Бойко Рашков, не може да проверява Мария Рашкова. И хооооп, вътрешният министър – целият в бяло и с клонка от маслини! Откъде са му парцелите – от жена му.

Не имам вяра, обаче, сътрудниците и имспекторите на КПКОНПИ да не нагазят в по-дълбоки води: на Сотир Цацаров му остава още един месец време до 1 март да се рови в сметките и документите на Бойко Рашков. Току-виж, изскочи нещо ненадейно…

Сотир Цацаров, откакто напусне КПКОНПИ, отива прокурор в Главна прокуратура. Автоматично се възвръща достъпът му до класифицирана информация и, несъмнено, властта му да повдига обвинявания. На сгазили лу̀ка вътрешни министри, да вземем за пример. Отделно от това, Сотир Цацаров изрази желанието си да съди Бойко Рашков, откакто се запознае с всички документи по отнетия му допуск, поради което е почнал дело в административния съд.

…. Попитах един народен представител от ръководещата коалиция: къде е вашият любим Бойко Рашков – ни се чуе, ни се вѝди в последно време. Отговори ми: Бойко Рашков приготвя нови фойерверки.

Какво да ви кажа, драги фенове – до момента в който из цяла България убиват, изнасилват, грабят, премазват беззащитни българки и българи, вътрешният министър се забавлява; играе си на “стражари и апаши ”. Румен Радев, неговият продуцент и режисьор, седи в президентската ложа и се кѐфи.

Е, да забележим докога Бойко Рашков ще бъде основен воин преди да се трансформира в основен бушон за отвъртяване, в този по̀шъл театър.

От фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР