Сблъсък между МВР и прокуратурата за изборите. Според полицията кметът

...
Сблъсък между МВР и прокуратурата за изборите. Според полицията кметът
Коментари Харесай

Сблъсък между МВР и прокуратурата за изборите


Сблъсък сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за изборите. Според полицията кметът на Симитли Апостол Апостолов е пропагандирал в деня на вота. От държавното обвиняване обаче отхвърлят да образуват досъдебно произвеждане.

В деня на вота кметът на Симитли Апостол Апостолов е бил в една от секциите в района. Това се вижда и от фрагменти, с които bTV разполага. По данни на Министерство на вътрешните работи той е притискал хората да гласоподават за избрана партия –, с избрана преференция – за сина му. От прокуратурата показаха, че няма задоволително доказателства за това.

В село Долно Осеново в изборния ден Ина Маслянкова е член на секционна изборна комисия.

- Аз чувах по какъв начин се дават вербални инструкции с шепот, който обаче се чуваше, сподели Ина Маслянкова.
- Коя беше преференцията?
- Последната – 122.
- А кой стоеше като име зад нея?
- Стефан Апостолов Апостолов.

Стефан Апостолов е кандидат-депутат от и наследник на кмета на Симитли Апостол Апостолов. Ина Маслякова подава сигнал до полицията.

„ Доста интензивно е работил, пропагандирал, тормозил една от секциите. Събрахме задоволително доказателства, бяха налице задоволително данни “, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки отива на място и поема случая. Крайният резултат от инспекцията е отвод за формиране на досъдебно произвеждане.

- Причината е липса на задоволително доказателства за осъществено закононарушение, изясни Ковачки.
- Как установихте това?
- След осъществена инспекция като към снел пояснения на 12 лица.

„ Прокуратурата сподели, че нежното доверие, което се построи сред двете институции, може би е в заплаха “, разяснява Иван Демерджиев.

Опитахме да се свържем с кмета на Симитли, само че без триумф. От дадоха отговор на изказванията за пазаруване на избор по този начин.

„ Аз не знам за такива неща, една стотинка партията не е дала “, безапелационен беше.

В изборния ден от са подали тъжба, че в същата секция от комисията стопират придружителите на тези, които не могат да се оправят за вота на машина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР