Сбърканите промени в Конституцията доведоха до тази ненормална ситуация. Нека

...
Сбърканите промени в Конституцията доведоха до тази ненормална ситуация. Нека
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Служебният кабинет е на ГЕРБ

„ Сбърканите промени в Конституцията доведоха до тази ненормална обстановка. Нека да е ясно, че отговорност за тези промени носят ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, които ги гласоподаваха. В резултат на това имаме политически длъжностен кабинет на ГЕРБ. Начело с министър-председател Димитър Главчев, не можем да приказваме за самостоятелен длъжностен кабинет. " Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание като първи коментар след клетвата на служебното държавно управление.

„ Категорично се разграничаваме от всички тези дейности. Гласувахме „ срещу " измененията в Конституцията. Не отидохме на квази консултациите при президента, тъй като това не бяха същински съвещания, а опит всички политически партии да бъдат привлечени като съотговорни към това, което става ", акцентира тя.

Нинова бе безапелационна, че Българска социалистическа партия години наред е опция на подобен модел на правене на политика и отсега нататък ще продължава да бъде такава.

Според нея събитията в Министерство на вътрешните работи подлагат под подозрение честността на изборите.

„ За нас това е най-важната задача за служебния кабинет, за партиите и за цялото общество. Искаме гаранции за почтени избори. Каквото би трябвало, ние ще създадем от своя страна, само че всичко това, което се изнася като информация от Министерство на вътрешните работи, е потресаващо и не дава никакви гаранции за почтени избори ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

По думите ѝ оставането на Калин Стоянов в държавното управление е неточност.

„ Предварително са заложени мини в едно най-важните министерства. Това е първият длъжностен кабинет, който стартира с митинги против тях още преди да се заклели. Самият този факт към този момент основава подозрение и напрежение. Ако зависеше от нас, той не би бил министър. И Живко Коцев не трябваше да остава. Няма почтени в тази обстановка ", сподели още Корнелия Нинова и добави: „ Такава система, която от вътрешната страна се тресе от спорове, не може да подсигурява сигурност на хората и непоклатимост в страната - нещо, от което се нуждаем сега. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР