Сбъркали сте името, аз не се казвам Цветан Цветанов. Извикайте

...
Сбъркали сте името, аз не се казвам Цветан Цветанов. Извикайте
Коментари Харесай

Рашков към ГЕРБ: Извикайте си дясната ръка на Таралежа да чете СРС-та

" Сбъркали сте името, аз не се споделям Цветан Цветанов. Извикайте си дясната ръка на таралежа да чете по цели дни СРС-та и записи на лекарите от горнооряховската болница. " Така се обърна към депутатите от ГЕРБ от парламентарната естрада вътрешният министър Бойко Рашков. Днес Народното събрание го изслуша по тематиката с противозаконните СРС-та, прилагани против протестиращите преди изборите от 4 април. Депутатите от ГЕРБ настояха Рашков да уточни поименно подслушваните политици. Той възрази, че законът не му разрешава да огласи обществено тези данни и направи препратката към, като вътрешен министър от ГЕРБ, рецитира от парламентарната естрада. Таралежът пък е отпратка към думи на Борисов от преди няколко дни, който се дефинира като таралеж.

Въпреки че не влезе в конкретика, Рашков сподели, че непозволени СРС са прилагани по отношение на стотици български жители. " И този факт елементарно ще го потвърдя, ще дава всички материали на парламентарната комисия ", разгласи той от трибуната.

Той изясни, че подслушването е станало с позволение от спецсъда по искане на спецпрокуратурата по дело за закононарушение против републиката. Мотивите на прокуратурата да желае СРС-тата, били, че " лицата целят да бъде подронена властта в републиката, за принудително взимане на властта ". " През 1997 година този парламент беше обсаден от протестиращи, само че никой прокурор не си намерения да образува такова дело ", върна лентата обратно Рашков.

Той повтори и от парламентарната естрада, казаното в, че " имената на лицата, които са подлагани на СРС, са разнасяни на листчета, които в следствие са били унищожавани ".

Според Рашков е потвърдено, че огромна част от документите в Министерство на вътрешните работи, свързани с подслушването, са били унищожени. " Това е потвърдено освен от камерите, само че и от разказите на самите чиновници на Министерство на вътрешните работи какво са правили ".

По думите на служебния министър, в случай че се ограничи правото на прокуратурата да желае СРС-та, ще има по-малко злоупотреби.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР