СБАЛ по детски болести Проф.д-р Иван Митев има спешна нужда

...
СБАЛ по детски болести Проф.д-р Иван Митев има спешна нужда
Коментари Харесай

Благотворителна акция събира средства за педиатрията

СБАЛ по детски заболявания „ Проф.д-р Иван Митев ” има незабавна потребност от шест апарата на обща стойност 75 000 лв.. За задачата в навечерието на Деня на детето 1 юни другари и сътрудници на болничното заведение провеждат благотворителна акция.

Един от най-популярните български артисти Владимир Карамазов дава 20 свои фотографии, някои от тях с награди, с цел да подкрепи педиатрията в София. Те ще бъдат изложени за продажба в деня на празника в двора на болничното заведение по време на детско празненство.

Средствата от хуманната акция ще се изразходват за пазаруване на видеоларингоскоп, транспортен респиратор, транспортен екран,  оборудвана незабавна чанта, преносим ехограф и реанимационна количка.

В набирането на средства към този момент се включи Българският червен кръст като подари 2 370 лв. за пазаруването на диафаноскоп за новородени. Апаратът служи за диагностика на незабавни положения в неонатологията и улеснение в слагането на венозни източници на бебета.

„ Нашият екип се стреми да обезпечава освен грижа за най-малките пациенти в България, а и съ краткотрайна техника, която да е в помощ на диагностицирането и лечебния развой. Благодарим на всички сътрудници, без чиято поддръжка щеше да ни е доста по-трудно ”, съобщи шефът на болничното заведение доктор Благомир Здравков.

Всички, които желаят да поддържат СБАЛ по детски заболявания „ Проф.д-р Иван Митев ”, могат да го създадат и посредством подаяние по банковата сметка на болничното заведение:

IBAN: BG92UBBS80021009737950

BIC: UBBSBGSF

ОББ АД

В най-голямата детска болница у нас за предходната година са били приети в болница 5 453 деца. От тях 365 дечица са излекувани от Covid-19. 

През Клиниката по неонатология (от раждането до 28-ия ден  от живота на новороденото) са минали 659 деца.  От тях 313 с ниско тегло – под 2500 грама. 16 от пациентите на педиатрите са били с тегло едвам 1000 грама.

Най-много деца през 2020г. са лекувани в Клиниките по генетика, нефрология, неврология,  гастроентерология, ревматология.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР