Съзирам поредния умисъл и затова ще кажа, че щабът никога

...
Съзирам поредния умисъл и затова ще кажа, че щабът никога
Коментари Харесай

Борисов: Някои спят до обяд и пишат постове, а ние с щаба работим без почивка

" Съзирам следващия предумисъл и по тази причина ще кажа, че щабът в никакъв случай не е бил разформирован, а работи. Избран е според от обстановката, която всекидневието допуска ", съобщи министър председателят Бойко Борисов, която дружно с ген. Мутафчийски даде брифинг в Министерски съвет.

" Всяка заран щабът е при мен горе в 07.00 ч. всяко нещо се разисква по стотици пъти и едвам тогава слизат тук да приказвам. От 2 седмици щабът ме умолява да се спре гаврата с тях. Една част идват безусловно да се заяждат с тях. Хората се преумориха, имат и планови интервенции. Умолявам ви това да го прекратите и по различен метод да се работи, добави Борисов. Ние планирахме всеки ден по какъв начин да пуснем парковете и планината. Някои тулупи спят до обяд и след това ми пишат постове, а ние ставаме рано заран, без заплата го вършим това, без почивен ден. Един от най-хубавите ми другари написа „ убиха генерала “, за какво не му благодарихте, какво да благодаря, щабът работи на цялостни обороти ", акцентира Борисов.

Горанов натиска всеки ден да отпускаме избрани ограничения, разяснява още министър председателят.

Мили мои медии, нали вие по ваше персонално предпочитание излъчвате, някой принудително кара ли ви да има живи предавания, това си е ваше решение. Като няма фенове или не е вярно, не го правете. За да угодим и на едните, и на другите, взехме решение секретарят на щаба да излезе и да изчита данните, т.е. който не желае да гледа щаб, чува информацията, в случай че желаете и на прессъобщение ще го пускаме, сподели още Борисов.

Извинявам се, скърбя, само че всяко мое изявление стартира с умоляваме хората. Ето през днешния ден работят планините, дано да се пазим сами, да се съблюдава дисциплината и реда. Нека продължим да се пазим, с цел да можем да отпуснем и все по-нормален да става животът. Няма нито една индикация, че всичко това ще свърши скоро. Умуваме по какъв начин свиквайки, да живеем с този вирус, с нашите ограничения плюс самите хора да се пазят, да се отварят от ден на ден браншове, с цел да имаме естествен живот в изискванията на пандемия, добави Борисов.

Има хора, които мислят и за психологичното здраве на хората. Във Франция, да вземем за пример, пускаш SMS, чакаш, като ти кажат излез, тогава излизаш, каква карантина карате вие в София? Улиците ли са празни, парковете ли са празни? И единствено с бързите и ефикасни ограничения сме на най-ниските равнища и дисциплината на голямата част от българите сами да се пазят.

Ползваме цялата палитра от знаещи хора, експертен съвет, събрал съм най-хубавите. Ако имаме триумфи, ще бъдем всички щастливи, в случай че имаме загуба, ще е единствено моя, сподели още Борисов.

Мутафчийски сподели от своя страна, че това по какъв начин би трябвало да живеем оттук насетне с вируса, това е най-важното, което се разяснява сега.

" От 7 ч. всеки ден през вчерашния ден беше до 22.30 прецизираме концепцията и детайлностите за обособените сфери. Това са значими неща и са от основно значение по какъв начин ще продължи България да се развива. Молбата за смяна в оповестението на информацията беше персонално наша. Искахме и единствено с прессъобщение да става. В 10 ч. ще прецизираме хипотетичния график. В щаба има необятно показване на държавните институции ", добави Мутафчийски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР