Създават единно инвестиционно пространствоВиктор Орбан и Себастиан Курц пристигат у

...
Създават единно инвестиционно пространствоВиктор Орбан и Себастиан Курц пристигат у
Коментари Харесай

Борисов лобира за балкански проекти

Създават единно капиталово пространство

Виктор Орбан и Себастиан Курц идват у нас

Премиерът Бойко Борисов ще открие дружно с президента на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) Сума Чакрабарти капиталов конгрес в централата на банката в Лондон, който е отдаден на Западните Балкани.

За знаковата конференция на 26 февруари са удостоверили присъединяване и министър председателите на Сърбия, Косово, Черна Гора, Албания, Македония и на Босна и Херцеговина. Борисов ще има приветствена тирада към участниците незабавно след шефа на Европейска банка за възстановяване и развитие малко след 9.00 английско време. Целта на форума е да се разпространява района на Западните Балкани като капиталова дестинация.

По време на еднодневната среща на най-високо равнище ще се обсъдят и методите за районната непоклатимост посредством усилване на районното съдействие. В държавните делегации на съответните страни ще се включат и представители на бизнеса.

Очаквано, акцент в срещата ще се сложи и върху основаването на единно капиталово пространство, подсилване на бизнес средата в района и улеснението на задграничните вложения. Премиерът Бойко Борисов ще очертае и дневния ред на българското европредседателство за Западните Балкани.

Още тази седмица първоначално у нас идват и министър председателят на Унгария Виктор Орбан и канцлерът на Австрия Себастиан Курц. Срещата на премиера Борисов с унгарския му сътрудник е в резиденция “Бояна ” на следващия ден, а на нея по предварителна информация от Министерски съвет ще бъде разисквано развиването на двустранните връзки, опциите за взаимоотношение сред Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и Унгарското председателство Вишеградска група, както и настоящи европейски тематики.

Канцлерът Курц ще бъде признат от българския министър председател във вторник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР