Създаването на правителство означава край на политическата криза формално. Не

...
Създаването на правителство означава край на политическата криза формално. Не
Коментари Харесай

Политологът Огнян Минчев: Създаването на правителство означава край на политическата криза формално

Създаването на държавно управление значи завършек на политическата рецесия официално. Не е допустимо с подобен акт да се постави завършек на рецесия, траяла години и проникнала и като институционална рецесия, съвсем до прага на конституционна. Чака ни развой на мъчно и трудно превъзмогване на проблеми, натрупвани с години. Има публично болшинство за сформиране на кабинет. Това съобщи пред " Нова нюз " политологът доцент Огнян Минчев.

По думите му ще има доста спорове, разногласия и " записи " в Народно събрание.

" Именно този развой на преконституиране уповавам се да бъде сполучлив в правосъдната система и да се изчистят дефицитите. Ако не бяхме стигнали до сформиране на този кабинет, страната беше пред тежки избори, свързани с преконституиране на политическата система. На държавното управление няма да е по никакъв начин елементарно да позволява всички проблеми, свързани с политическата и институционалната рецесии ", счита той. И добави, че няма задоволителен капацитет антисистемни партии да разрушат политическата система, само че според от резултатите на новия кабинет, нещата могат да придобият внезапен завой.

Според него демократичната политика действа през официални парадокси. " Промените в правосъдната система ще бъдат обект на извънредно мощно напрежение и опълчване, защото сме били в отклонения от демократичните процедури в продължение на доста години. Ще има доста спорове и тъй като не бихме могли да намерим единствена фигура, отговорна за това положение на нещата. Ще се окаже, че доста хора имат отговорност и са бъркали ", акцентира политологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР