Създаването на новата дирекция в здравното министерство за защита правата

...
Създаването на новата дирекция в здравното министерство за защита правата
Коментари Харесай

МЗ кани пациенти да работят в най-новата му дирекция

Създаването на новата дирекция в здравното министерство за отбрана правата на пациентите беше утвърдено на съвещанието на Министерския съвет. Според служебния здравен министър Стойчо Кацаров това е действителна крачка към това пациентът да застане в центъра на здравната система.

Веднага след обнародването на измененията в устройствения устав на Министерство на здравеопазването в Държавен вестник ще бъдат оповестени състезания за всяка от длъжностите в новата дирекция.
Министър Кацаров приканва всички пациентски организации да осведомят своите членове за опцията, в случай че същите имат уместно обучение, опит и предпочитание за работа в държавната администрация, в отбрана на правата на пациентите да подадат своите документи.

Министерство на здравеопазването възнамерява да назначи 11 души в новата дирекция.

Новата дирекция ще помогне освен в контрола по спазването на правата на пациентите, само че също по този начин, ще може да създава методологии, стратегии, тактики, както и да предлага промени в нормативни актове. " Надяваме се това да способства за възстановяване на качеството на медицинските действия, улеснение на достъпа на пациентите и понижаване на доплащането ", се споделя в претекстовете за основаването ѝ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР