Създателят на компаниите Тесла (Tesla) и Спейс Екс (SpaceX) Илон

...
Създателят на компаниите Тесла (Tesla) и Спейс Екс (SpaceX) Илон
Коментари Харесай

Илон Мъск влезе в историята, постигна мечтата си

Създателят на фирмите " Тесла " (Tesla) и " Спейс Екс " (SpaceX) Илон Мъск със положение от 272,3 милиарда $ стана най-богатият човек в международната история. Това заяви във вторник американското списание " Форбс ", представено от Агенция Фокус.

Мъск съумя да реализира това число с помощта на внезапното повишаване на цената на акциите на " Тесла " - в понеделник растежът им надвиши 13%, което обезпечи на компанията превъзмогване на пазарната стойност от 1 трилион $. В резултат капиталът на Мъск набъбна с повече от 41 милиарда $ за един ден.

По-рано Мъск оглави класацията на най-богатите хора в света съгласно " Форбс " - към 28 септември 2021 година положението му възлиза на над 203,4 милиарда $. На второ място в рейтинга е Джеф Безос, а на трето - шефът на френската компания LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно. В първите пет влизат един от създателите на " Майкрософт " Бил Гейтс и основателят на Facebook Марк Зукърбърг.

" Тесла " е учредена от Мъск през 2003 година Първоначално се споделя " Тесла Мотърс ", само че по-късно е преименувана. Първо компанията се специализира единствено в производството на електрически транспортни средства, само че по-късно се включва и в основаването на слънчеви панели и други системи за предпазване на сила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР